h

Sporten op afstand: een illusie van olympische proporties

1 februari 2017

Sporten op afstand: een illusie van olympische proporties

Donderdag 2 februari is de laatste discussie in de gemeenteraad over het verzelfstandigen van het Rotterdamse sportbedrijf. De gemeentelijke dienst Sport wordt zo gezegd 'op afstand gezet' als het aan de wethouder ligt. De SP vindt deze beslissing een zeer slecht en vooral overbodig plan.

SP-raadsleden Sun van Dijk en Leo de Kleijn hebben de afgelopen maanden meerdere malen de discussie gevoerd met collega-raadsleden en de wethouder. Sun van Dijk: 'De meerwaarde van verzelfstandiging is volstrekt onduidelijk. De doelen zijn vergeleken met de voorgaande sportnota's zelfs naar beneden bijgesteld dus in welk opzicht gaat de Rotterdammer hier op vooruit?' Fractievoorzitter en woordvoerder financien, Leo de Kleijn, vult aan: 'Met deze verzelfstandiging wordt geen geld bespaard, komt het sporten niet dichterbij de Rotterdammers, zoals wordt beweerd en ook de kwaliteit wordt niet gegarandeerd beter. Het klinkt stoer, minder ambtenaren willen, maar niemand wint iets bij deze hele operatie.

Als, zoals verwacht, de verzelfstandiging doorgaat, dan kan de Rotterdammer in die met opmerkingen of klachten komt over het reilen en zeilen van sport en sportvoorzieningen niet meer terecht bij de gemeenteraad. Om Rotterdammers toch een stem te geven over deze belangrijke voorziening willen de VVD en de SP een 'gebruikersraad' in het leven roepen. In deze raad zijn sportclubs en andere gebruikers verenigd als belangengroep. Op deze manier kunnen Rotterdammers toch invloed uitoefenen op het niveau en de prijzen van onze sportvoorzieningen.

U bent hier