h

Meer geld voor cultuurplan geblokkeerd

10 juli 2015

Meer geld voor cultuurplan geblokkeerd

Een voorstel van de SP om 2 miljoen euro meer uit te trekken voor het cultuurplan in Rotterdam kreeg niet genoeg stemmen in de gemeenteraad. De coalitie, met D66, stemde tegen het voorstel.

Een combinatie van jarenlange bezuinigingen en uitbreidende ambities heeft ervoor gezorgd dat de gehele cultuursector in de problemen dreigt te komen. SP-raadslid Sun van Dijk: “Er zijn een aantal instellingen fors gekort in de vorige periode. De SP vindt dat zij in het toekomstige cultuurplan gecompenseerd moeten worden. Tevens zijn er veel kleine nieuwe initiatieven bij gekomen die ook opgenomen willen worden in het plan. De 2 miljoen euro is broodnodig voor de gehele culturele sector.” De stad snakt naar een rijker en diverser cultureel klimaat en wat de SP betreft moet de gemeente dit mede faciliteren.

Van Dijk: “Vooral het gebrek aan steun van D66 is teleurstellend. Deze partij, die zegt de culturele sector een warm hart toe te dragen, heeft het in de afgelopen maanden flink af laten weten. Veel woorden en weinig daden dus.”

Het voorstel werd mede ingediend door GroenLinks, PvdD, PvdA en NIDA.

U bent hier