h

SP: doorbetalen loon directeur wereldmuseum schande!

25 april 2015

SP: doorbetalen loon directeur wereldmuseum schande!

Gisteren werd bekend dat de directeur van het wereldmuseum zijn functie neerlegt. Tot ontsteltenis van de SP blijft de directeur wel verbonden als adviseur van het wereldmuseum en krijgt hij zijn riante salaris van anderhalve ton per jaar mee tot aan zijn pensioen. SP-raadslid Sun van Dijk: "Het is werkelijk waar een grove schande dat het voeren van bewezen wanbeleid dus gewoon wordt beloond, onacceptabel!"

Het afgelopen jaar kaartte de SP samen met een aantal andere partijen keer op keer de misstanden in het Wereldmuseum aan in de gemeenteraad. Door druk van actiegroepen, burgers en media en politieke partijen werden er twee onderzoeken gevoerd naar de rol van de gemeente en de rol van het wereldmuseum. Beide rapporten concluderen dat er grote wanbeleid is gevoerd. De SP heeft zich altijd verzet tegen de verzelfstandiging van het Wereldmuseum omdat de focus daardoor niet meer op zijn museale functie kwam te liggen maar enkel op de plannen van de directeur om er een feestlocatie/sterrenrestaurant van te maken. Helaas blijkt dit dus ook uit de conclusies van beide rapporten.

Van Dijk: "Het is bizar dat in een tijd waarin zoveel mensen werkloos zijn, in flexcontracten worden gewurgd, banen weg bezuinigd worden, dat het geaccepteerd wordt dat een museumdirecteur, nota bene een van de best betaalde van heel Nederland, gewoon doorbetaald wordt tot aan zijn pensioen. Deze directeur heeft heeft bewezen wanbeleid gevoerd en wordt hiervoor nog eens extra beloond met een salaris van €150.000 per jaar. Dit is echt absurd."

De commissie cultuur zal dinsdagvond 19 mei in een extra ingelaste vergadering spreken over het Wereldmuseum. De SP zal hierin eisen dat het salaris van de directeur stopgezet wordt.

U bent hier