h

SP: Ambitie poppodium zonder visie ten onder

15 april 2015

SP: Ambitie poppodium zonder visie ten onder

De wedstrijd,die niemand winnen kon, voor een middelgroot poppodium in Rotterdam, zorgde voor genoeg discussie tussen de SP en wethouder Visser  tijdens de commissievergadering. In maart werd bekend gemaakt dat de 11 ingediende plannen voor het realiseren van een poppodium een negatief advies kregen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Alle plannen zouden niet voldoen aan de gestelde eisen. Wat wil de wethouder dan wel?

De SP vroeg zich af wat nou precies de visie van wethouder Visser is als het gaat om een realiseren van een structureel middelgroot poppodium. De SP heeft sinds het verdwijnen van Nighttown (daarna Watt) gestreden voor een poppodium en was daarom zeer verheugd toen de wethouder meerdere malen aangaf een dergelijk podium in Rotterdam te willen. Ook wilde de SP weten hoe de wethouder verder wil met het plan voor een poppodium.

SP-raadslid Sun van Dijk: "Het is nu echt tijd voor ´geen woorden maar daden´, de Kendoe-mentaliteit waar het college zo trots op is. Wat wil de wethouder precies? Alle plannen werden onderuit gehaald, de indieners werden als kleine kinderen weggezet. Heeft hij zelf een idee? Is wethouder Visser bereid genoeg geld uit te geven om de ambitie voor een poppodium waar te maken?"

Visser sprak uit nog steeds de ambitie te hebben maar wist te vertellen dat de aankomende jaren er geen structureel poppodium in Rotterdam zal verrijzen.

Verder wil de SP wel het bedrag dat het college de komende vier jaar gereserveerd had voor het poppodium nog steeds benutten voor de popsector.

U bent hier