h

Onderzoek wantoestanden Wereldmuseum

27 november 2014

Onderzoek wantoestanden Wereldmuseum

Vandaag hield de gemeenteraad een spoeddebat over de problemen bij het Wereldmuseum. Al maanden is er geen raad van toezicht meer bij het museum. Heel duidelijk werd dat wethouder Visser (D66) nog altijd achter de feiten aanwaggelt aldus SP-raadslid Sun van Dijk. Dankzij een motie van de SP, PvdD, PvdA en GroenLinks komt er nu een onderzoek van de Rekenkamer naar de rol van de gemeente bij het Wereldmuseum.

Wethouder Visser, verantwoordelijk voor het dossier Wereldmuseum, was vanmiddag doelwit van felle kritiek. Hij werd verweten de wantoestanden bij het wereldmuseum te laat aan te pakken. “Al twee maanden is het Wereldmuseum onderwerp in de gemeenteraad van de Rotterdam. Zodra het blijkt dat er dingen fout gaan, dan ga je toch als wethouder de regie voeren. Maar nee, ook nu kregen we weer pas gisteravond een brief met wederom weer nieuwe feiten.” zo sprak Sun van Dijk.

Wel is de SP blij met het resultaat dat er nu een onafhankelijk onderzoek komt door de Rekenkamer. Van Dijk: "De wethouder loopt niet achter de feiten aan, hij waggelt achter de feiten aan. Dat moet nu afgelopen zijn en de wethouder moet strak de regie gaan voeren. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek en ga ervan uit dat de onderste steen boven gaat komen."

U bent hier