h

SP en ROOD springen in de Rotte voor behoud zwembad Schuttersveld

24 oktober 2014

SP en ROOD springen in de Rotte voor behoud zwembad Schuttersveld

De SP Rotterdam en Rood Rotterdam zijn tegen het sluiten van voorzieningen in de wijken. Een goed voorbeeld van blindelings bezuinigen zonder over de consequenties na te denken is de dreigende sluiting van zwembad Schuttersveld in Crooswijk. De SP en Rood steunen daarom de actie voor het behoud van het zwembad, waarbij demonstratief de Rotte in zal worden springen.

Dit zwembad speelt een cruciale rol in de buurt: schoolkinderen leren er zwemmen, diverse zwemverenigingen sporten in het zwembad, gehandicapten maken gebruik van het zwembad en voor de buurtbewoners is Zwembad Schuttersveld een centraal punt in een wijk die al tot op het bot uitgekleed is. Als zelfs een woningcoöperatie aangeeft in de krant dat de sluiting van het zwembad een slecht idee is kan je je ernstig afvragen waar Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA mee bezig zijn.

Aanstaande zondag organiseren sportverenigingen en buurtbewoners een ludieke actie: Plons in de Rotte! Kom om 15.00 naar de Rotte vlak naast Zwembad Schuttersveld. Je hoeft niet per se te gaan zwemmen, aanwezig zijn en op die manier je steun geven is ruim voldoende.

U bent hier