h

SP wil debat over uitslag stadsinitiatief

5 juni 2013

SP wil debat over uitslag stadsinitiatief

Morgen wordt tijdens de actualiteitenvergadering gesproken over de uitslag van het stadsinitiatief. De SP-fractie krijgt stellig de indruk dat er andere spelregels zijn gehanteerd dan met de raad is afgesproken. De SP wil dat de spelregels alsnog op de juiste manier worden gehanteerd en wil hierover een actualiteitendebat voeren om snel een aantal antwoorden van de wethouder te krijgen.

JosineDeze week berichtten diverse media over de uitslag van het stadsinitiatief. Naast de winnaar werd ook bekend gemaakt dat een andere finalist “Rotterdam World Wide” hun initiatief mogen uitvoeren. Op de website van 'Vers Beton' geeft wethouder Korrie Louwes als reactie: “Aangezien de Schaatsbaan niet de volledige tweeënhalf miljoen euro nodig heeft om het initiatief uit te voeren, gaat het overige budget volgens de spelregels naar een ander initiatief. Dat andere initiatief moet daarbij wel in zijn geheel kunnen worden uitgevoerd.”

SP-raadslid Josine Strörmann: "De wethouder verwijst vervolgens naar de motie 'aanvullende voorwaarden stadsinitiatief'. Dat is vreemd aangezien de motie het college wat anders verzoekt dan door de wethouder wordt aangehaald."

In de motie staat beschreven: “de mogelijkheid in te bouwen dat meerdere initiatieven tegelijkertijd mogelijk gemaakt worden volgens de volgende systematiek: het beschikbare budget volgens het navolgende principe te verdelen over de initiatieven: nummer 1 krijgt het volledige bedrag dat door hen is aangevraagd en wordt daarmee hoe dan ook gerealiseerd. De volgende initiatieven worden, in volgorde van stemvoorkeur van de Rotterdammers, gehonoreerd mits het totaalbudget voor het stadsinitiatief daarmee niet wordt overschreden.

Strörmann: "Wat de SP betreft moet deze uitslag terug gedraaid worden. Je kan niet halverwege de spelregels veranderen. Als de wethouder morgen niet toezegt de uitslag terug te draaien dan zullen we in de volgende raadsvergadering een motie hiertoe indienen."

U bent hier