h

Vrouwen oude westen begaan met Syrië

3 maart 2013

Vrouwen oude westen begaan met Syrië

Vrijdagavond 1 maart was het weer flink druk bij de maandelijkse filmavond in de Gaffelstraat. De avond stond in het teken van Syrië en werd bezocht door veel vrouwen van de vrouwenorganisatie Krachtvrouwen uit het Oude Westen.

Tijdens de discussie na de film bleek veel belangstelling en medeleven voor de situatie in Syrië. Veel vrouwen kwamen ook uit landen met moeilijke situaties zoals Somalië en zijn als vluchteling naar Nederland gekomen. Er ontstond een levendige discussie over humanitaire hulp en de vrouwen uit het Oude Westen wilden graag een bijdrage leveren.

De discussie ging ook over de (on)mogelijkheid van politieke en militaire oplossingen. De vrees was dat de strijd die 15 maart aanstaande twee jaar gaande is nog wel jaren kan duren en dat er naast de huidige 70.000 doden en vele miljoen ontheemden nog veel meer slachtoffers zullen vallen. Enkele bezoeken bleven nog lang napraten met Syrische filmmaker Rosh Abdelfatah en oud-Europarlementariër Erik Meijer over de situatie in het Midden Oosten en wat de Arabische Lente nu uiteindelijk heeft gebracht.

Ieder maand organiseert de SP Rotterdam samen met het Arab Camera Festival een filmavond op de Gaffelstraat. De volgende filmavond is op vrijdag 5 april. Heb je interesse om mee te draaien in de organisatie van de avonden en de filmcommissie geef je dan op bij ipalm@sp.nl

U bent hier