h

Geen havenstad zonder Havenmuseum

14 november 2012

Geen havenstad zonder Havenmuseum

Gisteravond besliste de gemeenteraad over de begroting voor 2013 en daarmee ook over de toekomst van de Havenmuseum. De SP diende een voorstel in om het Havenmuseum te redden. Helaas werd het voorstel alleen gesteund door GroenLinks waardoor het Havenmuseum in de huidige vorm niet langer meer zal bestaan. Voor weekkrant de Havenloods hield Halinka Augustin van actiecomite "Havenmuseum moet blijven" een dagboek bij. Hieronder een fragment uit dit dagboek...


SP-raadslid Josine Strörmann krijgt 25.000 handtekeningen overhandigd door Halinka

Dinsdag 13 november 20.00 uur
Weer op de publieke tribune, weer die trap op. Beneden schijnen de schermen van de iPads. Van boven kun je goed zien er tal van spelletjes op een iPad kunnen worden gespeeld. De raadsleden hebben de conceptbegroting 2013 op hun tafels liggen - met nota bene een mooie kleurenfoto van een stuk van het Havenmuseum op de voorkant. Als de begroting ongewijzigd wordt aangenomen, kunnen ze die voorkant er beter direct vanaf scheuren. De discussie en de stemming duren tot kwart voor twee in de nacht. Het Havenmuseum komt als allerlaatste aan de beurt. Uiteindelijk stemmen alleen de SP en GroenLinks voor een amendement om minder zwaar op het Havenmuseum te bezuinigen. Helaas blijft over 40% korting van het budget. Hulde voor de SP en voor GL! Misschien moeten we die tienduizenden handtekeningen bij de andere fracties weer terug gaan halen - zij verdienen ze niet...

Lees hier de volledige bijdrage van Halinka in weekkrant de Havenloods

U bent hier