h

Een weekje campagne voeren

27 augustus 2012

Een weekje campagne voeren

Landelijk gaf de SP zondag de 19e op de ledendag in Arnhem het startschot voor de campagne. Daar liep Emile Roemer op tot een Sociale Alliantie. Ook een aantal Rotterdammers waren aanwezig.
Sun in Arnhem

Zoals onze fractiemedewerker Sun, die overigens ook op minder warme dagen van de week die naam draagt.

Actieve leden van de SP in de deelgemeente Prins Alexander waren dinsdagavond 14 augustus al begonnen aan de campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen op 12 september. De Rotterdamse kandidaat Leo de Kleijn deed, in de tuin van het Centraal Wonen-complex in Zevenkamp, de aftrap. "De verkiezingen zullen vooral gaan over de zeggenschap over de publieke voorzieningen. De zorg, woningcoöperaties en het openbaar vervoer. Allemaal voorzieningen waar de marktwerking gestopt moet worden en er weer voor de sociale route gekozen moet worden."

Alexander

Dat de avond buiten in de tuin kon worden gehouden, was "historisch". Voorgaande campagnes werden meestal in de wintermaanden gevoerd.

Om deze zomercampagne in stijl te starten, zou de kerngroep samen met leden van Rood op zaterdag 25 augustus een actie op het strand van Nesselande gaan houden. Met frisbees en strandballen wordt het publiek gewezen op de aanstaande verkiezingen. De strandballen zouden waarschijnlijk wel zelf moeten worden opgeblazen.

Helaas werd dit wegens noodweer afgeblazen. Maar ook de SP belooft geen droger klimaat in haar verkiezingsprogramma.

Visserijmarkt

Uiteraard is de Rotterdamse SP in deze campagnetijd (net iets vaker dan daarbuiten) regelmatig te vinden op de markt. Of zoals een pienter mannetje van een jaar of zes afgelopen week opmerkte: "Daar zijn jullie weer!" Met een ballon met een flinke rode tomaat erop ging hij er weer vandoor.

Stop afbraak thuiszorg Rotterdam

Campagne op stoom

U bent hier