h

Aftrap campagne bij de kuip

3 mei 2012

Aftrap campagne bij de kuip

SP-afdeling Rotterdam heeft woensdag de allereerste ZO-kranten uitgedeeld aan Feyenoord-fans bij de Kuip. Op de ZO-krant prijkt een interview met Ronald Koeman en Emile Roemer – de coach die Feyenoord naar een geweldige tweede plek leidde en de politiek leider die de SP naar de eerste plek zal coachen. De komende weken kunnen de Rotterdammers zónder seizoenskaart de krant in de brievenbus verwachten.

ZO-kranten bij de KuipTerwijl de ballonnen opstegen in de Kuip, pikten haastige fans een krantje mee

Op de laatste thuiswedstrijd van Feyenoord (tegen Heracles, uitslag 4-1) waren op het plein bij het stadion en bij de toegangswegen SP’ers te vinden met ZO-kranten. Velen namen de SP-krant aan, waaronder oud-burgemeester en demissionair VVD-minister Opstelten. Bijna 10.000 keer nam een Feyenoord-fan een ZO-krant mee. Eerlijk is eerlijk; onder hen zullen velen vooral geïnteresseerd zijn in het interview met hun topcoach Ronald Koeman.

ZO-krantje lezenMeteen lezen...

De ZO-krant wordt door de SP in heel Nederland verspreid. De afdeling Rotterdam was er dit keer als eerste bij – met enthousiaste hulp uit de buur-afdeling Zuidplas.

ZO-kranten op het stadionpleinVlak voor het stadion vond de ZO-krant gretig aftrek

De reacties van de Feyenoord-fans waren meestal erg positief; hun gevierde coach op de voorkant was vaak een reden om toch nog een krantje mee te nemen. Ook kwamen er SP-leden langs die een klein stapeltje mee naar binnen wilden nemen.

SP’ers delen kranten uitOm de SP kun je niet heen...

Sommige fans toonden weinig respect voor de omgeving van de Kuip en lieten de al dan niet gelezen ZO-kranten overal slingeren. De SP’ers ruimden de grootste rotzooi maar even op – en konden zo meegenieten van het gejuich om de vier goals die Feyenoord die avond maakte.

OpruimenEven opruimen

U bent hier