h

SP: Schrap het stadsinitiatief voor 2013 en 2014

13 maart 2012

SP: Schrap het stadsinitiatief voor 2013 en 2014

De SP-fractie feliciteert de initiatiefnemers van de Luchtsingel met hun overwinning bij het Stadsinitiatief. De Luchtsingel kan een mooie aanwinst worden voor de stad. Toch stelt de SP voor om de voorgenomen Stadsinitiatieven voor 2013 en 2014 te schrappen. In deze tijd van keiharde bezuinigingen, die snijden in essentiële voorzieningen voor veel Rotterdammers, vinden wij dat het overeind houden van die voorzieningen de absolute prioriteit van de gemeente moet zijn.

Leo de KleijnVeertigduizend Rotterdammers brachten hun stem uit bij het Stadsinitiatief, waarvan bijna de helft koos voor de Luchtsingel. Uit de vele reacties die wij ontvingen en die in de media verschenen blijkt naar ons idee dat er nog veel meer Rotterdammers zijn die vinden dat de miljoenen voor het Stadsinitiatief beter besteed kunnen worden.

De SP-fractie zal bij de kaderbrief in juni dan ook voorstellen om de twee maal vier miljoen euro voor het Stadsinitiatief in 2013 en 2014 te besteden aan het terugdraaien van een deel van bezuinigingen op de wijkbibliotheken, het in dienst houden van de ID medewerkers bij onder meer de speeltuinen en het overeind houden van een fatsoenlijk armoede beleid.

Burgemeester Aboutaleb zei afgelopen weekend dat met het huidige bezuinigingspakket in Rotterdam de “ondergrens is bereikt”. De SP-fractie krijgt steeds meer signalen dat een deel van de Rotterdammers al door de ondergrens heen dreigt te zakken. Het anders inzetten van de miljoenen voor het stadsinitiatief kan dat voorkomen.

U bent hier