h

Rotterdammers naar 'Een ander Nederland': ook lokaal samenwerken

18 januari 2011

Rotterdammers naar 'Een ander Nederland': ook lokaal samenwerken

Afgelopen zondag organiseerde de PvdA in Amsterdam een bijeenkomst waarop de linkse partijen hun overeenkomsten in de etalage zetten, in plaats van de verschillen. Diverse SP'ers uit Rotterdam en omstreken togen naar de hoofdstad, om aangestoken te raken door de goede sfeer.

Emile Roemer stroopt de mouwen op om tegengas te geven aan Rutte-I

Emile Roemer stroopt de mouwen op als pro-test tegen het afbraakbeleid van Rutte-I

Samenwerking tussen de linkse partijen is harder dan ooit nodig: het kabinet Rutte-I legt onverkort de gevolgen van de crisis op het bordje van degene die hem niet veroorzaakt hebben. En het gebruikt diezelfde crisis om zorg, welzijn, sociale zekerheid, onderwijs en cultuur uit te kleden tot het bot.

Ook in Rotterdam dringen de gevolgen van de bezuinigingen langzaamaan door. En ook hier in de stad worden de gevolgen hiervan neergelegd bij diegene die het het minst kunnen missen: bij de vrijwilligers die hun onkostenvergoeding gaan verliezen, bij de daklozen die hun dagopvang gesloten zien worden, bij de laagstbetaalden bij de Roteb die hun ploegentoeslag afgepakt zien. SP-fracitievoorzitter Leo de Kleijn zou willen dat de Rotterdamse partijen meer opkomen voor de Rotterdammers en aan Den Haag melden dat de bezuinigingen niet op het bord van de stad gegooid moeten worden. "De Rotterdamse linkse partijen, PvdA en GroenLinks, moeten samen pal staan voor de Rotterdammers die het toch al niet het meest gemakkelijk hebben. Samen moeten we de kille wind op rechts een halt toe roepen."

Een ander Nederland: niet de verschillen maar de overeenkomsten in de etalage op www.sp.nl

U bent hier