h

Zwarte dag voor Rotterdam

5 oktober 2010

Zwarte dag voor Rotterdam

Het rechtse kabinet van CDA en VVD, gesteund door Geert Wilders, gaat er komen. De voltallige CDA fractie gaf vandaag groen licht. Volgens Leo de Kleijn, fractievoorzitter van de SP in Rotterdam, is dat een zwarte dag voor de stad. "Bijna de helft van de Rotterdammers wordt door het nieuwe kabinet weggezet als probleem. Een nog groter deel van de stad zal zwaar de dupe worden van de achttien miljard aan bezuinigingen op de lagere inkomens, de zorg, de wijkaanpak, cultuur en de inburgering. De kaalslag van Rutte I gaat de tegenstellingen in de stad verscherpen. Het is nu aan de Rotterdamse politiek om op te komen voor de Rotterdammers."

Deze week presenteert het Rotterdamse college van B&W eindelijk zijn plannen voor de komende jaren. In het regeerakkoord wordt de stad aangeslagen voor zo'n twee tot driehonderd miljoen aan bezuinigingen, bijna een tiende van de gemeentelijke begroting. De SP vindt dat het stadsbestuur er allereerst voor moet zorgen dat Rotterdammers in de meest kwetsbare posities beschermd worden tegen het afbraakbeleid van het rechtse kabinet. Op het armoedebeleid mag niet bezuinigd worden, de investeringen in de wijken op achterstand moeten doorgaan en de gemeente moet ervoor zorgen dat de openbare voorzieningen op peil blijven.

Daarnaast roept de SP het stadsbestuur en de Rotterdammers op zich te verzetten tegen de plannen van Rutte I. Leo de Kleijn: "Wij gaan in ieder geval niet als een mak schaap stil zitten en afwachten tot we geschoren worden. Voor de SP is het vanaf nu voluit, de spandoeken uit de kast, mensen mobiliseren tegen dit kabinet en voor een links alternatief."

U bent hier