h

SP start Meldpunt Oorzaken van Cynisme

16 oktober 2009

SP start Meldpunt Oorzaken van Cynisme

De gemeente Rotterdam is deze week gestart met een Meldpunt Cynisme, waar ambtenaren kunnen klikken over 'bitter gestemde collega's' en 'negatieve energie'. Op het intranet van de gemeente is verder te lezen dat dit jaar alle ambtenaren een heus Statuut krijgen, waarin is 'vastgelegd wat doorbrekende oplossingen en acties zijn om cynisme aan de kaak te stellen'. Het college stelt dat ambtenaren vaak passie hebben voor hun werk en de stad, maar cynisch kunnen zijn over de organisatie.

SP-fractievoorzitter Theo Coşkun: "Als ambtenaren gefrustreerd zijn over misstanden in de organisatie, dan is dat niet alleen een probleem van houding. Als bijvoorbeeld, zoals deze week bleek, ICT-projecten van de gemeente bijzonder slecht aangestuurd worden en er geen enkele betrokkenheid van bestuurders is - dan moeten die problemen aangepakt worden, en niet cynisme daarover. Ik kan me goed voorstellen dat ambtenaren af en toe cynisch worden als ze kijken naar hoe dit college bestuurt, of als ze een begroting voor 2010 moeten opstellen vol met rechtse hobby's. Ik zou zeggen: tough on cynism, tough on the causes of cynism!"

De SP opent daarom een Meldpunt Oorzaken van Cynisme. Iedere ambtenaar kan bij de SP zaken melden die verkeerd gaan in het bestuur of in de organisatie van de gemeente, zodat de SP die problemen kan aankaarten en oplossen. Het Meldpunt is bereikbaar via 010-417 33 59 of fractie@rotterdam.sp.nl.


U bent hier