h

SP'ers doen onderzoek in de Rotterdamse buurten

18 oktober 2007

SP'ers doen onderzoek in de Rotterdamse buurten

Overal in Rotterdam gaan SP'ers deze weken de buurten in. Deur-aan-deur wordt aangebeld om te vragen wat mensen zelf van hun wijk vinden, hoe het beter kan en wat ze daaraan zelf willen bijdragen. Vorige maand werden al 120.000 huis-aan-huiskranten verspreid over de Rotterdamse wijken en de problemen die er spelen. Woensdag 17 oktober gingen SP'ers uit onder andere Charlois op onderzoek uit in Carnisse.

Mensen stelden het op prijs dat naar hun ervaringen werd gevraagd, ook degenen die naar eigen zeggen niet op de SP hadden gestemd. "Dit is voor het eerst dat een politieke partij hier naartoe komt om te luisteren", zei een bewoner. Verschillende mensen gaven verschillende kanten van het verhaal - belangrijk voor een goed beeld. Na een paar uurtjes Carnisse konden de SP'ers tevreden zijn met de oogst.

Minder rottigheid

De SP'ers verzamelden zich in café Maxim tegen de tijd dat het Nederlands voetbalelftal begon met zijn wedstrijd tegen Slovenië. Want dan is het aantal mensen dat tijd wil maken voor een enquête ineens veel lager... Even opdrogen van de regen en napraten. Maar daar was geen tijd voor, want de cafébezoekers zagen in de SP-hesjes een uitnodiging om ook hun mening te geven - en terecht.

Zo vertelde een wijkbewoner, zelf ex-bokser, dat hij had geprobeerd bokslessen voor de jeugd te geven. Volgens hem is er niets te doen in de buurt voor de jeugd, "terwijl als je ze van de straat houdt, ze veel minder rottigheid kunnen uithalen." Zijn initiatief was een succes, maar werd voortijdig afgebroken doordat de boksruimte voor iets anders moest worden gebruikt. Een alternatief was er volgens de gemeente niet. Het is jammer dat mensen die zich wél voor de buurt willen inzetten zo hun motivatie verliezen.

Prachtwijk

Kortom, positieve reacties in Carnisse en goede gesprekken over hoe het nu echt zit in de buurt. Redenen genoeg om álle Rotterdammers te willen interviewen. Allemaal kan natuurlijk niet, maar de SP gaat er alles aan doen om straks met recht te kunnen zeggen: wij weten wat de bewoners een prachtwijk vinden.

Via deze site kunnen Rotterdammers ook laten weten hoe ze over hun buurt denken. Dit najaar zal de SP alle ideeën en oplossingen die bewoners aandragen bundelen en presenteren. Waar mogelijk gaan we bovendien meteen aan de slag met concrete problemen die bewoners aankaarten.

Meer over de huis-aan-huiskrant Rotterdam verdient beter!

U bent hier