h

Overwinning voor personeel en klanten RET

18 oktober 2007

Overwinning voor personeel en klanten RET

RET-tekening Het busvervoer in Rotterdam wordt niet openbaar aanbesteed en blijft in handen van de RET. De SP-fractie heeft zich jarenlang hevig verzet tegen de uitverkoop van het openbaar vervoer in de stad. Het is een groot succes dat de uitverkoop van het busvervoer nu is tegengehouden en het busvervoer bij de RET blijft. De SP feliciteert het personeel van de RET en alle Rotterdammers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

SP-raadslid Leo de Kleijn: 'Begin september besloot de Tweede Kamer de verplichte aanbesteding uit de wet personenvervoer te halen. Daarom hebben we zelf kunnen beslissen aan wie we het busvervoer toevertrouwen. Dat is mooi. Want marktwerking in het stadsvervoer verschraalt het openbaar vervoer in de stad en zal het OV op termijn duurder maken. Bovendien betekenen privatisering en marktwerking dat het stadsbestuur en de gemeenteraad geen instrumenten meer hebben om het openbaar vervoer te verbeteren, uit te breiden en betaalbaar te houden. Dat het busvervoer bij de RET blijft is heel goed.'

SP raadslid Leo de Kleijn 'Maar we zijn er nog niet. Ik wil dat zo snel mogelijk onderzocht wordt of en hoe de verzelfstandiging van de RET teruggedraaid kan worden. Het enige argument voor de verzelfstandiging van de RET was destijds de verplichte aanbesteding. Dat argument is nu komen te vervallen. Als we de verzelfstandiging terugdraaien, krijgen we als Rotterdam weer echt de middelen in handen om voor alle Rotterdammers te zorgen voor goed en betaalbaar openbaar vervoer.

RET weer in handen van de Rotterdammers

U bent hier