h

Get that pop back to Rotterdam!

14 mei 2007

Get that pop back to Rotterdam!

Op initiatief van de SP organiseert de Rotterdamse gemeenteraad op 30 mei een hoorzitting over het popbeleid in Rotterdam. Binnenkort lanceert het College van B en W een visie op de toekomst van Rotterdam als popstad. De gemeenteraad wacht de plannen niet af, maar vormt graag zijn eigen oordeel. Vanaf 22.00 uur speelt de band '6' met zanger Solooh.

De SP nam het initiatief tot een hoorzitting vanwege de slechte staat waarin de Rotterdamse popsector verkeert. De SP vindt het heel belangrijk dat Rotterdam, als jonge stad, een flitsend, goed functionerend popbeleid ontwikkeld. Pop hoort bij de cultuur van een stad!

De raadscommissie voor Jeugd, Onderwijs en Cultuur organiseert daarom een openbare hoorzitting op woensdagavond 30 mei a.s. in Waterfront. Belanghebbenden, organisaties of personen uit de sector, worden van harte uitgenodigd in te spreken tijdens de hoorzitting. De commissie wil in het bijzonder een antwoord op de volgende vragen:

  • hoe kan er samen naar het gemeenschappelijke doel Rotterdam Popstad toe worden gewerkt?
  • wat de rol zou moeten zijn van de gemeente om in de toekomst een gezonde sector neer te zetten?
  • hoe ziet de sector haar eigen rol?
  • hoe moet de infrastructuur van de Rotterdamse popsector eruit komen te zien? Wat zijn de locaties?

Wat vooraf ging
In juli 2006 bracht de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur zijn advies uit over de toekomst van de Rotterdamse popsector. Niet kort daarna ontstonden financiële moeilijkheden bij gerenommeerde Rotterdamse poppodia als Nighttown en Waterfront. Een bezinning leek dus niet overbodig. Na het oplossen van deze problemen, zal het Rotterdamse College binnenkort een visie lanceren op de toekomst van Rotterdam als popstad. Onlangs heeft het College een advies aangeboden gekregen uit handen van de Young Economic Development Board. De raadscommissie is op zoek naar aanvullende inzichten en andere invalshoeken op de toekomst van de popsector in Rotterdam. Over één ding is iedereen het eens: Rotterdam heeft potentie weer Popstad nummer 1 in Nederland te worden en durft dat ook te zeggen!

Aanmelden hoorzitting
Insprekers kunnen zich tot 21 mei a.s. aanmelden bij Ton Geraerts, secretaris van de commissie JOC (tel. 010 417 28 79 of ahj.geraerts@griffie.rotterdam.nl). Verder is de hoorzitting openbaar en bent u als geïnteresseerde zonder bijdrage ook welkom.

Gang van zaken tijdens de hoorzitting
Iedere inspreker (per organisatie/persoon) krijgt vijf minuten de gelegenheid te spreken, en vijf minuten gelegenheid tot vraag en antwoord met de commissie. Wij willen u vragen om (de grote lijn / rode draad van) uw bijdrage van tevoren op papier aan ons toe te zenden. Zo zorgt u ervoor dat uw woorden ook in het vervolgtraject na te lezen zijn. In juni 2007 zal de commissie uw inbreng meenemen in haar advies aan de gemeenteraad over de plannen van het college van B en W.

Meer informatie:
Edwin de Voigt: 010-417 33 59

U bent hier