h

Vrouwenstudio's Cleo-Patria moeten open blijven

4 april 2007

Vrouwenstudio's Cleo-Patria moeten open blijven

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen pleit donderdag voor meer geld voor Stichting Cleo-Patria. Die stichting doet geweldig werk op het vlak van participatie en integratie van (onder andere) allochtone vrouwen. Toch dreigen de zogenaamde vrouwenstudio''s nu te moeten sluiten.

Theo Cornelissen Cornelissen: 'De vrouwenstudio's doen heel belangrijk werk en zijn ontzettend succesvol. Cleo-Patria werkt aan de emancipatie en participatie van vrouwen in de wijken. De studio's geven vrouwen de mogelijkheid zich in alle rust en in een veilige omgeving te ontwikkelen. Als SP schrokken wij daarom ontzettend toen uit een noodkreet van medewerkers vorige week bleek dat door gebrek aan subsidie de vrouwenstudio's moeten sluiten. Donderdag gaan we er hopelijk voor zorgen dat dat niet nodig is.'

De SP diende eind 2005 al samen met de PvdA een motie in voor een subsidie van 75.000 euro aan de vrouwenstudio's. 'Een klein bedrag, maar toch stemden Leefbaar, VVD en CDA toen tegen. Maar die partijen hebben nu geen meerderheid meer en ik kan me ook niet voorstellen dat iemand de sluiting van deze geweldige projecten, die zelfs internationaal hoog staan aangeschreven, wil accepteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

De SP dient een motie in waarin het college wordt gevraagd te zorgen dat Cleo_patria voldoende middelen krijgt om de studio's open te houden.

U bent hier