h

SP wil Kinderlintje invoeren

18 januari 2007

SP wil Kinderlintje invoeren

De SP gaat via een initiatiefvoorstel aan de gemeenteraad voorstellen in Rotterdam op Koninginnedag Kinderlintjes uit te gaan reiken, liefst nog dit jaar.

Kinderen die hun best doen voor een beter Nederland moet je in het zonnetje zetten

Al in een aantal gemeenten in Nederland worden op Koninginnedag niet alleen aan volwassenen lintjes uitgereikt maar ook aan kinderen. Kinderen worden daar verrast met een lintje omdat zij bijvoorbeeld troep in hun straat opruimen, ouderen in de buurt helpen met boodschappen, actie voeren voor een goed doel of ten behoeve van een humanitaire ramp, vrijwillig helpen op de kinderboerderij of de sportclub, een bijdrage leveren aan integratie maar ook omdat zij de politie hebben gewaarschuwd bij (dreiging van) een misdrijf of zelfs iemand van de verdrinkingsdood hebben gered. Een kind kan dus een lintje krijgen voor een eenmalige bijzondere prestatie maar ook voor langdurige hulpvaardigheid. Er hoeft uitdrukkelijk geen sprake te zijn van een echte heldendaad.

Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP Rotterdam: “De Rotterdamse basisschoolkinderen verdienen hun eigen onderscheiding. Juist voor jonge kinderen is het heel goed om te zien dat hun goede daden gewaardeerd worden door de lokale overheid. Een ‘echt’ lintje krijgen van de burgemeester is natuurlijk reuze spannend en eervol en een stimulans voor andere kinderen om zich nuttig te maken voor hun medemens en stad.”

In ons plan stellen wij de andere partijen voor om een jury van drie kinderen, 1 basisschoolleerkracht en 1 vader of moeder en natuurlijk een voorzitter in te stellen. Deze jury kan dan vanaf 1 maart de aanmeldingen, die via een speciale website binnenkomen, gaan beoordelen zodat met Koninginnedag een stuk of tien kinderen kunnen gaan prijken met hun enige echte Rotterdamse Kinderlintje.

Meer info bij:

Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP
tcornelissen@sp.nl

U bent hier