h

'Prijs is aansporing voor meer en beter homobeleid'

21 december 2006

'Prijs is aansporing voor meer en beter homobeleid'

De SP in Rotterdam is blij dat Rotterdam de ‘Lantaarnprijs’ voor het beste homobeleid kreeg. Een aansporing om echt aan het werk te gaan.

Josine Strörmann, raadslid SP Het Kenniscentrum Lesbisch- en Homo-emancipatiebeleid reikte vorige week die prijs uit aan wethouder Kaya (GroenLinks). Die doet er volgens SP-fractielid Josine Strörmann goed aan de prijs als een aansporing te zien, en niet op zijn lauweren te gaan rusten.

Strörmann: ‘Natuurlijk zijn wij als SP blij met zo’n prijs. Homobeleid is ontzettend belangrijk in een moderne grote stad als Rotterdam. Discriminatie van homo’s en lesbo’s is aan de orde van de dag. Maar wij krijgen juist signalen dat het de afgelopen maanden niet zo goed gaat met dat beleid. Eigenlijk gebeurt er helemaal niks!’ Het COC Rotterdam stelt in een reactie dat sinds de gemeenteraadsverkiezingen al het beleid op het vlak van homo-emancipatie is stilgevallen.

De prijs is wat betreft de SP een prima aansporing voor meer en beter homobeleid in de stad. Om te beginnen kan de tijdens de begroting aangenomen motie, waar alleen Leefbaar Rotterdam tegen stemde, over homobeleid in de stad worden uitgevoerd. In die motie staat onder andere dat er meer voorlichting moet komen op scholen en dat het COC gesteund moet worden in een te organiseren feest ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan volgend jaar. Tijdens de begrotingsbehandeling is ook afgesproken binnenkort uitgebreid te spreken over de bestrijding van geweld tegen en discriminatie van homo’s, in de commissie veiligheid.

U bent hier