h

Verkiezingscampagne 2006 in de Hoekse Waard

4 november 2006

Verkiezingscampagne 2006 in de Hoekse Waard

Verkiezingen Tweede Kamer..

Poppe op alternatieve info-
avond Bevershoek


SP in actie voor Bevershoek

SP doet niet mee aan verkiezingen Binnenmaas

SP met Werkgroep aktief in de Hoeksche Waard

Agenda

Contact

Poppe op alternatieve info avond Bevershoek
De SP Werkgroep Hoeksche Waard organiseert maandagavond 6 november een alternatieve informatie avond voor de bewoners van de Bevershoek in 's-Gravendeel over hun huisvestingsrechten.
Dit omdat veel bewoners van de met sloop bedreigde wijk maanden na het bekendmaken van het sloopvoornemen nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn. De avond is nadrukkelijk niet bedoeld als verkapte verkiezingsbijeenkomst. Landelijk specialist volkshuisvesting van de SP, Remi Poppe zal tijdens de avond onder meer precies uitleggen waarom het helemaal niet nodig is om de huizen in de Bevershoek te slopen. Poppe, die Tweede Kamerlid was, heeft jarenlange ervaring met dit soort sloopplannen. Ook een vertegenwoordiger van de Christelijke Woningstichting s'-Gravendeel is voor de bijeenkomst uitgenodigd. Bewoners kunnen tijdens de avond hun vragen stellen, de organisatoren van de avond zullen ervoor zorgen dat ook lastige vragen niet bij gemeente en woningstichting in een la verdwijnen. De info-avond start om 20:00 uur en wordt gehouden in Concordia, de zaal is om 19:30 open. De toegang is gratis

SP in actie voor Bevershoek
Christelijke Woningstichting 's-Gravendeel (CWG) gaat aan de haal met het geld van huurders.Dat zegt de SP-werkgroep Hoeksche Waard.Om sloop af te dwingen heeft de woningstichting al een deel van de verhuiskostenvergoeding toegezegd aan bewoners die nu al vertrekken uit de wijk. Door in te stemmen met deze oprotpremie, geven zij CWG een vrijbrief tot sloop,'' aldus SP-woordvoerder B. Klein. ,,De woningstichting is geen bouwonderneming voor dure koopwoningen en mag dat ook niet worden. De huizen die CWG wil slopen, zijn jarenlang niet echt onderhouden. De huren stegen telkens en nu dat niet meer kan, worden ze gesloopt en zet de woningstichting er veel koophuizen neer die met dikke winst worden verkocht. Is iedereen vergeten dat de huurders dit geld bijeen hebben gebracht?''

De werkgroep is ervan overtuigd dat er helemaal niet zoveel dure woningen voor in de plaats moeten komen. Bouwen naar behoefte, zegt de SP, die daarom een onderzoek wil naar de economische status van de huidige bewoners. Klein: ,,Aan de hand van de resultaten moet CWG de prijsklassen van de woningen bepalen. Waarschijnlijk moeten er meer huurwoningen komen, vooral voor de minima.''

De werkgroep heeft de afgelopen weken bovendien een enquête onder de bewoners gehouden. ,,Daar kwamen heel andere antwoorden op terug dan op de misleidende vragenlijst die de verhuurder zelf eerder rondstuurde,'' aldus de woordvoerder.

SP doet niet mee aan verkiezingen Binnenmaas
De Socialistische Partij (SP) ziet af van deelname aan de verkiezingen in Binnenmaas en 's-Gravendeel, omdat het partijkader in deze gemeenten te klein is. Beide gemeenten kiezen op 22 november het nieuwe gemeentebestuur.

De socialisten denken, afgaand op nationale peilingen, wel kans te maken op zetels. Het landelijke partijstandpunt is dat het niet zinvol is in een gemeenteraad te stappen als er onvoldoende mensen zijn om de partijplannnen uit te voeren. Om diezelfde reden deed de SP afgelopen maart in de andere Hoeksche Waardse gemeenten ook niet mee aan de raadsverkiezingen.

Volgens 's-Gravendeler Bert Klein, drijvende kracht achter de SP-werkgroep Hoeksche Waard, is het een bewuste keuze nog niet in de raad te gaan zitten. „De SP wil niet ten koste van alles meedoen aan de raadsverkiezingen. Ook als dat meteen zetelwinst zou opleveren. We hebben in Binnenmaas en ook in de rest van de Hoeksche Waard nog te weinig mensen om het gemeenteraadswerk te kunnen doen zoals de kiezers dat mogen verwachten. Anders zijn we niet geloofwaardig.''

Klein benadrukt dat de SP wel blijft werken aan een politiek kader. Het doel is om over vier jaar in elke gemeente mee te doen.

SP met Werkgroep aktief in de Hoeksche Waard
's-Gravendeel – De SP is sinds enkele maanden weer aktief in de Hoeksche Waard. Weliswaar nog niet op het politieke toneel, maar de voorbereiding voor de eerste publieke optredens zijn in volle gang. De afgelopen jaren deed de SP vooral via aktieve leden uit Oud-Beijerland al van zich spreken, zelfs in samenwerking met andere progressieve partijen. De SP doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Binnenmaas, omdat daarvoor te weinig ingewerkte mensen beschikbaar zijn. En aan verkiezingen meedoen om alleen zetels binnen te halen is niet onze stijl. Want wie op ons stemt mag verwachten dat we ook wat voor en met die stem zullen doen, de vier jaar daarna! Toch is het weer niet zo dat de SP helemaal niets kan doen zonder raadsvertegenwoordiging. Er zijn volop andere mogelijkheden om met ons uw stem te laten horen als er géén verkiezingen zijn. Daarover zult u binnenkort al meer van ons via uw brievenbus of de regiopers te weten komen.

Drijvende kracht achter de huidige hernieuwde SP Werkgroep Hoeksche Waard is Bert Klein uit 's-Gravendeel. Samen met streekgenoten Arnold de Man en Wim van den Dool vormt hij de kern van de werkgroep. De komende maanden zal het SP-werk in de Hoeksche Waard natuurlijk bestaan uit lokale en regionale ondersteuning van de landelijke SP-verkiezingscampagne. Maar daarnaast worden lokale onderwerpen als de sloopplannen van de Bevershoek in 's-Gravendeel en het Bovenregionale Industrieterrein Noordrand onder handen genomen. Wie andere onderwerpen weet of mee wil doen met de SP Werkgroep Hoeksche Waard, kan bellen met Bert Klein, 06 06 48 42 40 42 of mailen naar baklein@zonnet.nl.

Agenda:

• Dinsdag 14-11-2006 9.00 – 11.00 uur
Westmaas weekmarkt

• Donderdag 16-11-2006 9.00 – 11.00 uur
Weekmarkt Srijen, Stockholmplein

• Vrijdag 17-11-2006 9.00 – 11.00 uur
Mijnsheerenland weekmarkt

• Zaterdag 18-11-2006 10.00 – 16.00 uur
SP op verkiezingsmarkt in winkelcentrum Reigerhof
in Nieuwerkerk aan den IJssel
Hulp is altijd welkom. (email: andre@caki.nl)

• Dinsdag 22-11-2006 10.00 – 16.00 uur
Flyers uitdelen in winkelcentrum
De Terp in Capelle aan den IJssel.
Hulp is altijd welkom (email: delfosso@tiscali.nl)

Contact

Bert Klein
Tel: 06 – 48 42 40 42
bakklein@zonnet.nl

U bent hier