h

Directeur WBR belooft beterschap

2 november 2006

Directeur WBR belooft beterschap

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 6 november 2002


Naar aanleiding van een enquête onder bewoners van de wijk Kralingen over het incassobeleid van het WBR is een zwartboek opgesteld. Woensdagochtend 6 november is dit zwartboek door het SP gemeenteraadslid Theo Cornelissen aangeboden aan de directeur van het WBR.

Aanbieden zwartboek aan de directeur van het WBR

Uit het rapport bleek dat de huurders vooral niet te spreken waren over de € 1,50 die ze extra moeten betalen als ze niet via de automatische incasso maar gewoon per acceptgiro hun huur overmaken. Het WBR stuurt te snel incassodreigbrieven en legt al na vijf dagen te laat betalen een boete op van vijfendertig euro. Er werden ook slechte ervaringen genoteerd op het gebied van onderhoud, huursubsidie, klachtenafwikkeling en schoonmaak.

Directeur Erkens van het WBR beloofde beterschap. Ook vermelde hij dat het WBR er alles aan doet om de kosten voor de huurders zo laag mogelijk te houden, onderhoudskosten en administratiekosten zullen verlaagd worden. Het WBR maakt geen winst en heeft ook niet de bedoeling winst te maken. Ook geeft Erkens toe dat deze gegevens niet duidelijk naar de huurders worden gecommuniceerd. Het enige wat de SP bij de huurders kon constateren was dat ze boos waren over het asociale incassobeleid van het WBR.

Het Huurdersplatform van de SP zal het beleid van het WBR zoals altijd kritisch volgen. Net als voor veel Rotterdamse huurders geldt ook hier "geen woorden maar daden!"

Voor meer informatie:
Wijnand Rijnders: (010-) 262 23 60
Cecile Calis: (06-) 245 85 559
Theo Cornelissen: (06-) 20 43 01 96

Zie ook: WBR krijgt zwartboek van huurdersplatform SP

Terug naar Archief

U bent hier