h

Krakers Erasmusstraat spreken vanmiddag met Comwonen

1 mei 2006

Krakers Erasmusstraat spreken vanmiddag met Comwonen

Zondagochtend kraakten woningzoekenden uit het Oude Noorden samen met leden van de SP een woning aan de Erasmusstraat 96, als protest tegen de leegstand in de wijk en de woningnood in Rotterdam. Vanmiddag om 14.00 spreken buurtbewoners en SP'ers met een bestuurder van de corporatie over de problemen.

Sinds gistermorgen bezochten zo'n 25 bewoners van de straat de gekraakte woning om informatie te krijgen en te geven. In de straat staan zo'n 15 portiekwoningen van Comwonen leeg. Er zijn plannen geweest om de woningen te verkopen of tijdelijk via antikraak te verhuren. De krakers vragen garanties dat de woningen op korte termijn weer op reguliere wijze verhuurd worden. Ook zijn er een aantal onderhoudsklachten en andere problemen aan het licht gekomen die ze bij de corporatie willen aankaarten.

Vanmiddag rond 14.00 gaat een delegatie van buurtbewoners daarom samen met actievoerders van de SP in gesprek met een bestuurder van corporatie Comwonen, in het wijkkantoor van de corporatie aan de Erasmusstraat 164 in Rotterdam.

SP-gemeenteraadslid Leo de Kleijn: “Er is veel onvrede in de buurt over de grote leegstand, terwijl tegelijkertijd starters in de buurt geen woning kunnen krijgen. De problemen bij Comwonen staan uiteraard niet op zichzelf: er is in de hele stad een groot tekort aan betaalbare huurwoningen, terwijl de leegstand toeneemt. De SP maakt zich er sterk voor dat te veranderen.”

Meer informatie:
Kevin Levie, 06-48 19 76 68
Leo de Kleijn, 06-20 09 06 22

Woningzoekenden Oude Noorden kraken leegstaande corporatiewoning

U bent hier