h

Carrie's bijdrage aan Solidari-tijd!

2 mei 2006

Carrie's bijdrage aan Solidari-tijd!

Ook de bekendste columniste van Rotterdam, Carrie, droeg bij aan Solidari-tijd!, de 1 mei-bijeenkomst van de SP. Hieronder kun je haar column lezen:

"Carrie""Ik was op Koninginnendag in Utrecht bij een optreden van Bonnie Raitt. Ze deed haar naam eer aan want er was geen reet aan. Na het concert zaten we met twee vrienden in het cafe. Ze uit te lachen omdat zij in Den Bosch wonen en ze dus om 12 uur al naar de trein moesten.
Ha, ha dat heb je gelukkig niet in de randstad. Riep ik nog opgetogen. Op het station bleek echter dat onze trein naar Rotterdam net weg was. Dat er pas na een heel uur een volgende zou komen.
Gelukkig was er van alles te doen. Het hele centraal station van Utrecht werd doorstroomd met een warm broodje Unox-gevoel. De oer-Hollandse traditie waar wij van Geert Wilders en mevrouw Verdonk zo trots op moeten zijn.
Zo kwam ik tegenover een groep oranjegeschilderde jongeren te staan. Jongens waarbij het kijkglas geheel gevuld was. Ze zagen mij dan ook aan voor Carry Tefsen. Gelukkig waren zij vanuit de hollandse klei dus enorm taalgevoelig en creatief. In ons mooie Nederlands. Tefsen werd dan ook al gauw Befsen. Zodat dat als een enig spreekkoor door de hal begon te schallen. Carrie befsen, carrie befsen

Een van de polderboys vond het nog nodig om te gaan moonen, wat een beschaafd woord is voor je blote kont te laten zien. Hij had hem geverfd, deze rood-wit-blauwe blote kont baviaan. En toen ik dat stelletje guitigerds zo zag staan, met het bierschuim kwijlend over de vette bekken, vond ik het jammer dat de vrijmarkt weer over was. En ik geen kalashnikov had kunnen vinden.

Ja, dat heb je met dat gekke Amsterdam. Sindsdien die het halve oostblok moeten binnenhalen om met wat lullige liquidaties nog een beetje in de buurt van ons Rotterdamse moordcijfer te komen is er geen machinegeweer meer op de vrije markt te krijgen.

Die hele handel is totaal geprivatiseerd. Zoals de energievoorziening, de ziektenkostenverzekering, de telefonie en binnenkort ook het totale Openbaar vervoer.

Waardoor de trein van Utrecht naar Rotterdam zaterdagnacht dan ook via Amsterdam scheen te moeten gaan. Zodat ik 2 uur en een kwartier heb mogen genieten van mijn kotsende boerende en kwijlende Hollandse volksgenoten.

Dat is eigenlijk gek. Ik heb een overheid nodig voor de dingen die ik zelf niet kan. Onderwijs, openbaar vervoer, algehele voorzieningen en zorg. En dat wordt nou juist geprivatiseerd. Terwijl diezelfde overheid zich ineens gaat bemoeien met dingen waar ze nou net niks mee te maken hebben. Mijn normen en waarden; de inhoud van preken, of we wel fucking netjes Nederlands praten op straat, en 5 dagen bedenktijd bij een abortus.

Ik denk weleens dat Jan Peter Balkenende de enige man is die nooit mee zal kunnen doen aan Dancing with the stars. Want hij loopt nou al op z’n tenen en dat ziet er ook niet uit.

Maar ik denk weleens: maar goed dat mijn ouders dood zijn. Want hadden die zich op dit moment niet wanhopig afgevraagd of ze hier de oorlog nou voor gewonnen hebben.
voor een Rita Verdonk, die ik ook geen hand wil geven, maar dan omdat er bloed aankleeft.
voor een Gerrit Zalm die lacherig doet over armoe, terwijl de voedselbank bij ons de enige bloeiende economische branche nog is
Met de huurplannen van mevrouw Sybilla Dekker, die de situatie voor zoveel mensen nog schrijnender zal maken. Mijn Spaanse buurvrouw kan nu de hoer al niet meer betalen. Daar bedoelt ze de huur mee hoor, niet mevrouw Sybilla Dekker. Denk ik.

Maar wat zij niet weten, en wij lekker wel, is dat het grootste deel van Nederland, het spoegzat is. Dat de gemeenteraadsverkiezingen niet voor niks een onthoofding betekenden van het CDA...en een ont-penissing van de VVD. D’r zit daar nog wel een zootje lullen bij mekaar maar ze gaan niet meer omhoog.

Dit wordt dan ook ons jaar. Dat je kan zeggen. Joh we laten dat Crooswijk van ons gewoon staan. Wij hebben namelijk geen yuppenreservaat nodig, daar is Amsterdam al voor. Wij geven iedereen die door het UWV en de Sociale Dienst in de financiele problemen gekomen is wel als de donder het geld waar ze recht op hebben. En we stoppen het befaamde broodje Unox, dat nu model staat voor een Hollandse cultuur van ole en zuipen tot je erbij neervalt op de plek waar het hoort. In de reet van het genootschap der rood-wit-blauwe blotekontbavianen.

Waar Hansje Hoogervorst en Aart-Jan de Geus nu al erelid van zijn. Jensen zei laatst over Gordon en Gerard Joling; joh als je daartussen moet kiezen is net net de keus tussen kanker en aids. Nou wil ik niet zeggen dat dat voor de meeste ministers op dit moment ook opgaat maar de ziekte krijg je wel van ze in.

Alsof onze vaders en moeders, onze opa’s en oma’s daar die fucking oorlog voor gewonnen hebben. Jongens in naam van vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid...naar voren!

Dag ik was Carrie, tot de volgende keer."

Terug naar het verslag van Solidari-tijd!

U bent hier