h

SP-fractie stelt vragen over fietsstalling Rotterdam Centraal

12 april 2006

SP-fractie stelt vragen over fietsstalling Rotterdam Centraal

Bij klanten en personeel van de twee bewaakte fietsstallingen in het Centraal Station bestaat onrust en onzekerheid over de toekomst van diverse voorzieningen die hier samenkomen. De reden is dat de stallingen in het station vanaf de tweede helft van dit jaar moeten uitwijken naar tijdelijke locaties.

De SP wil weten hoe het zit met de invulling van die voorzieningen, na afronding van het project Rotterdam Centraal Station. Op dit moment bieden de bewaakte stallingen ruimte aan een kleine tweeduizend fietsen. Daarnaast zijn er nu voorzieningen voor fiets verhuur, reparatie, de OV fiets en in- en verkoop van gebruikte en nieuwe fietsen.
De SP-fractie wil van het college weten of er al besluiten zijn genomen over de locatie(s) van de tijdelijke voorzieningen en wanneer en hoe de verhuizing plaats gaat vinden. En vraagt zich ook af of de capaciteit van de stallingsplaatsen hetzelfde blijft en zo niet, of het college dan op zoek gaat naar alternatieven.
De SP is ook benieuwd of aan de stalling gerelateerde functies de komende jaren beschikbaar blijven, zoals verhuur van fietsen, de OV fiets en reparaties. Zo niet, dan wil de SP dat er alsnog gezocht wordt naar een oplossing waarin ook deze functies behouden blijven, ook om onnodig verlies aan arbeidsplaatsen bij de stallingen te voorkomen.
Tenslotte wijst de fractie erop dat in het project Rotterdam Centraal Station is voorzien in een grote fietsenstalling van 5300 plaatsen op het stationsplein. Dat moet volgens de plannen een stalling worden met deels bewaakte en deels onbewaakte stallingsplaatsen. Ons lijkt het van belang om minimaal na te streven dat het aantal bewaakte plaatsen en de gerelateerde voorzieningen op het huidige niveau blijven.

U bent hier