h

Een middag buitenlandse en binnenlandse politiek in Odeon

5 maart 2006

Een middag buitenlandse en binnenlandse politiek in Odeon

Op zondag 5 maart organiseerde de SP een bijeenkomst in zalencentrum Odeon met Harry van Bommel. Over buitenlandse politiek én de effecten daarvan in Rotterdam en Nederland. Zo'n vijftig mensen woonden de discussie bij.

Harry van Bommel

Harry ging in op allerlei thema's rond buitenlandse politiek. Hoe denkt de SP over de toetreding van Turkije? "Moet op termijn kunnen, maar aan de mensenrechtensituatie moet nog veel verbeteren." Moeten we Nederlandse militairen naar Afghanistan sturen? "Nee, een vredesmissie in oorlogsgebied gaat niet werken." Wat moet er gebeuren in Israël en Palestina? "Het moet echt afgelopen zijn met de bezetting om de Palestijnen een kans te geven."

Vragen van bezoekers

Bedia Okcu van de Turkse organisatie DIDF leidde het debat en liet samen met SP'er Funda Baydar veel bezoekers aan het woord. Veel vragen rond allerlei thema's werden beantwoord en veel persoonlijke verhalen kwamen naar boven.

Leo de Kleijn

SP-kandidaat Leo de Kleijn ging in op het integratiebeleid in Rotterdam: "De kloof tussen autochtoon en allochtoon is de afgelopen jaren door dit college vergroot. We moeten af van al die nutteloze harde uitspraken en gewoon eens aan de slag."

U bent hier