h

Elephant Talk: Rotterdam, kansrijke stad

15 februari 2006

Elephant Talk: Rotterdam, kansrijke stad

SP en GroenLinks organiseren op zondagmiddag 19 februari de vijfde aflevering van Elephant Talk - het maandelijks politiek café waar op zoek wordt gegaan naar alternatieven voor het kille rechtse beleid in Rotterdam. Elephant Talk vindt plaats in café-restaurant White Elephant in Rotterdam (West Kruiskade 73b) en begint om 16.00 uur.

"Elephant

Elephant Talk is voor iedereen die geen vertrouwen heeft in de politiek van uitsluiting, angst en schijnveiligheid. Voor iedereen die mee wil denken en praten over mogelijkheden voor een ander beleid, over een ander Rotterdam.

Thema van deze maand is: ‘Rotterdam: kansrijke stad'. Na vier jaar Leefbaar Rotterdam en VVD op de Coolsingel is de armoede in de stad gegroeid en de werkloosheid toegenomen. Duizenden jongeren zoeken zich een ongeluk naar een stageplek.

Hoe kan links het tij keren? Hoe creëren we kansen voor jongeren om aan de slag te gaan? Hoe bestrijden we de discriminatie op de arbeidsmarkt? Wat doen we tegen de groeiende armoede en uitsluiting?

Met: Albert Leutscher (Centrum Ondernemen in Delfshaven), Bram Steijn, docent arbeidssociologie aan de Erasmus Universiteit en Niek Stam (FNV-bestuurder).
Column: Sander de Kramer (hoofdredacteur Straatmagazine)
Muziek: Gerard Wold
Gespreksleider: Bert van Meggelen

Voor meer informatie:
Pinar Coskun: 06-18043739
Paul Mepschen: 06-24150161

ElephantTalk.nl

U bent hier