h

Rotterdamse lijsttrekkers in debat over veiligheid

16 januari 2006

Rotterdamse lijsttrekkers in debat over veiligheid

De Vereniging Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam (SBR) behartigt de belangen van de aangesloten leden waar het gaat om schoon, heel, veilig en leefbaar. Daartoe wordt regelmatig overleg gevoerd met de Rotterdamse Driehoek en de wethouder Veiligheid over de situatie in de stad. Daarnaast ondersteunt de SBR op aanvraag bewonersorganisaties in hun werkzaamheden.

De SBR voert haar werkzaamheden uit op basis van een beleidsprogramma dat door de aangesloten organisaties is goedgekeurd. De SBR is maatschappelijk actief en politiek neutraal.

Op donderdag 26 januari 2006 om 17:30 uur organiseert de SBR in Zaal de Unie, Mauritsweg 34, een debat met de Rotterdamse lijsttrekkers met als thema: "Veiligheid en de Burgers in Rotterdam. Over U of mét U ?"

Het Rotterdamse college heeft in de afgelopen jaren landelijk het voortouw genomen wanneer het gaat om schoon, heel en veilig. Er wordt stevig ingezet op overlastgevende verslaafden, prostituees, het schoonmaken van de stad …..
Stadsmariniers zijn de baas in achterstandsbuurten- en wijken.
Resultaten worden zichtbaar.
Maar waar zijn de burgers als het gaat om schoon, heel en veilig?

Het college wil in de komende periode “het actief burgerschap stimuleren”.
Burgemeester Opstelten roept in zijn Burgerjaarverslag 2005 burgers op om te participeren en met eigen initiatieven te komen….
Onze stelling is dat burgers heel goed weten wat er in hun buurt en wijk speelt maar dat er door het bestuur en de uitvoerende diensten onvoldoende geluisterd wordt.
Burgers horen volwaardige gesprekspartners voor politiek, bestuur en ambtenarij te zijn.

Daar moeten we het maar eens over hebben!

In het debat worden de lijsttrekkers George van Gent (VVD), Peter van Heemst (PvdA), Christian van den Bergh (D66), Theo Cornelissen (SP), Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) en Leonard Geluk (CDA) aan de tand gevoeld over hun plannen voor de komende vier jaar en bespreken we hoe burgers meer invloed kunnen krijgen op hun eigen omgeving. Hoe zorgen we dat burgers zeggenschap krijgen in de eigen buurt? En welke inbreng hebben burgers dan?
Burgemeester Ivo Opstelten en Wethouder Veiligheid Marianne van den Anker zal worden gevraagd een toelichting te geven op de plannen voor de komende vijf jaar en de rol van burgers daarin.

Het debat is gratis toegankelijk voor alle Rotterdammers en wordt om 19:00 uur afgesloten met een warm buffet (tegen kostprijs). Aanmelden en reserveren voor de maaltijd kan via telefoonnummer 010 240 00 97, door het sturen van een e-mail naar info@sbr-rotterdam.nl of via RRKC

U bent hier