h

Elephant Talk – politiek café voor linkse Rotterdammers

14 december 2005

Elephant Talk – politiek café voor linkse Rotterdammers

SP en GroenLinks organiseren op zondag 18 december de derde aflevering van Elephant Talk - het maandelijkse politiek café waar linkse mensen op zoek gaan naar alternatieven voor het kille rechtse beleid in Rotterdam.

Elephant Talk vindt plaats in café-restaurant White Elephant in Rotterdam (West Kruiskade 73b) en begint om 16.00 uur.

Elephant Talk is voor iedereen die geen vertrouwen heeft in de politiek van uitsluiting, angst en schijnveiligheid. Voor iedereen die mee wil denken en praten over mogelijkheden voor een ander beleid, over een ander Rotterdam.

Thema van deze maand is: ‘Rotterdam: veilige stad'. Voor veel Rotterdammers is onveiligheid een serieus probleem. Veel maatregelen lijken heel krachtig, maar leveren alleen maar schijnveiligheid op. Een serieus probleem vraagt om een serieus antwoord. Hoe pakken we het bij de bron aan in plaats van het weg te vegen? Wat is het alternatief voor alleen maar repressie? En hoe maken we de stad veilig met respect voor privacy en alle inwoners? Wim Bekenkamp praat met Hans Visser (Pauluskerk), Anneke de Goede (Stichting Cleopatria) en Monica den Boer, hoogleraar aan de VU.
SP raadslid Theo Cornelissen en Groenlinkser Orhan Kaya geven commentaar op de suggesties van de sprekers en van het publiek.

Ter afsluiting wordt om 17.30 het eerste exemplaar van de bundel ’120 % Rotterdammer’ overhandigd aan Sander de Kramer. Sander, jeRoen Naakgeboren, Hans Vos (buurtagent in Middelland) en Amir Afrassiabi dragen eigen werk voor uit deze bundel.

Voor meer informatie:
Pinar Coskun: 06-18043739
Paul Mepschen: 06-24150161

U bent hier