h

Jan Marijnissen bij filmpremiere in Rotterdam

6 november 2005

Jan Marijnissen bij filmpremiere in Rotterdam

Volgende week zondag gaat in bioscoop Lantaren-Venster de film WAL-MART: THE HIGH COST OF LOW PRICE in premiere, met als gastspreker Jan Marijnissen.
Met zijn nieuwste film WalMart: The High Cost of Low Price heeft de Amerikaanse documentairemaker Robert Greenwald zich de woede van supermarktketen WalMart op de hals gehaald.

Walmart is de grootste werkgever van de VS. Het bedrijf breidt zich snel uit in andere werelddelen. Het is berucht om zijn lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden. Het bedrijf helpt de overheden met het verlagen van de werkloosheidscijfers: mensen die banen verliezen met redelijke lonen en arbeidsvoorwaarden worden gedwongen om een zogeheten Walmartbaan te aanvaarden. Zij komen terecht onder de armoedegrens, zonder behoorlijke verzekeringen, maar in de statistieken tellen zij niet meer mee als werklozen. Deze strategie bedreigt ook Europa. Vrij Nederland vestigt hier de aandacht op.

Tussen 13 en 19 november gaat de film in première, tijdens kleinschalige house parties, verspreid over de wereld. Het weekblad Vrij Nederland organiseert premières in drie steden. Na afloop van de film gaat een
VN-redacteur in gesprek met een deskundige. We sluiten het programma af met een prijsvraag waarbij exclusieve low cost Wal-Mart-producten te winnen zijn.

Zondag 13 November in Lantaren-venster, met gastspreker Jan Marijnissen.

Meer info op http://www.lantaren-venster.nl/

U bent hier