h

Hand in Hand Hillesluis: Feijenoord kan veiliger en socialer!

14 november 2005

Hand in Hand Hillesluis: Feijenoord kan veiliger en socialer!

Een drietal mensen van de SP-kerngroep in Feijenoord was maandagavond 14 november aanwezig bij ‘Hand in Hand Hillesluis’, een initiatief van de bewonersorganisatie Hillesluis. Saskia Osadiaye geeft een sfeerimpressie.


De avond ging over de kloof tussen politici en bewoners van de Deelgemeente Feijenoord, en hoe dit probleem praktisch kan worden opgelost. Daarnaast kregen burgers de kans om eventuele problemen en ongenoegen te uitten. Een prima initiatief van de Bewoners Organisatie Hillesluis, en Fokje Wierdsma van buurtcentrum De Put.

Ook waren er een aantal jongeren aanwezig uit de deelgemeente. De kerngroep heeft met hen contact gelegd en vooral naar hun ongenoegen geluisterd over bijvoorbeeld drugsoverlast waar zij dagelijks mee te maken hebben.
De SP vindt dat buurthuizen in de deelgemeente flexibel open moeten zijn, gelet op de behoefte van de jongeren. Daarnaast dienen er volwaardige krachten te staan die de jongeren kunnen ondersteunen, en initiatieven van de jongeren kunnen begeleiden. Bewoners die zelf initiatieven ontplooien moeten ondersteund worden, zoals Hand in Hand Hillesluis.

Er heerst een gevoel van onveiligheid onder de bewoners van de deelgemeente. Wij hebben aangegeven dat de algemene politie verordening óók in de deelgemeente geldt en onverkort gehandhaafd moet worden. Mensen willen elkaar aanspreken op gedrag, maar zullen dit nalaten als er een gevoel heerst van onveiligheid omdat bijvoorbeeld de politie te laat of zelfs niet komt bij een vraag van de burger.

Het was een positieve avond. Als afsluiting hebben de bewoners en politici met elkaar afgesproken om meer met elkaar in contact te treden en er samen voor zorgen dat het veiliger en socialer wordt in de deelgemeente. Op 15 december is er een vervolgavond. Wij zijn er zeker weer bij!

Saskia Osadiaye

U bent hier