h

CDA Rotterdam zegt vertrouwen wethouder Pastors op

1 november 2005

CDA Rotterdam zegt vertrouwen wethouder Pastors op

ROTTERDAM (ANP) - Het CDA in Rotterdam heeft dinsdag mondeling het vertrouwen in wethouder Pastors van Leefbaar Rotterdam opgezegd. De wethouder heeft de kern van het integratiebeleid aangetast, aldus fractievoorzitter Van den Born. Daarmee is Pastors' positie onzeker

Bovendien diende GroenLinks dinsdag een motie van wantrouwen in. De partij had het interpellatiedebat aangevraagd voor de raadsvergadering van dinsdag. De partij wil een goede verklaring van het college over uitlatingen die de wethouder deed in het informatieblad van het Dekenaat Rijnmond. Pastors zei daarin onder meer dat moslims vaak hun religie gebruiken als reden voor hun gedrag en om zich van de maatschappij af te keren.
De Socialisitsche Partij wil dat het hele college opstapt. Volgens fractievoorzitter Cornelissen kan de burgemeester de stad wel alleen, samen met ambtenaren, besturen. De wethouders kunnen hun werk beter voortzetten als lijsttrekker, zei hij.
De VVD steunt en ondersteunt geen enkele motie. De partij vindt alle commotie maar onzinnig. De fractie van de VVD in de Rotterdamse raad liet maandag al weten de opvatting van Pastors helemaal niet schokkend te vinden. De partij verwijt GroenLinks sfeerbederf en het uit de context halen van de uitspraken van Pastors.

Pastors fundamentalistisch fout (Weblog Theo Cornelissen, 02-11-2005)

U bent hier