h

Genoeg is genoeg: protest tegen discriminatie en uitsluiting

17 september 2005

Genoeg is genoeg: protest tegen discriminatie en uitsluiting

Aan de vooravond van de omsingeling van het Kabinet in Den Haag was het zaterdagmiddag 17 september bijzonder druk op de Dam. Vanuit verschillende steden waren duizenden demonstranten aanwezig om hun ongenoegen over discriminatie en uitsluiting duidelijk te maken. Vele tientallen SP’ers uit Rotterdam en andere steden waren zichtbaar aanwezig om het "Genoeg is genoeg"-protest te ondersteunen.

 vol is vol? Alle racisten het land uit!

Na de aanslagen in Amerika en de moord op Theo van Gogh is ook in Nederland het klimaat verhard, aldus de initiatiefnemers van de manifestatie. Dat is koren op de molen van mensen die graag een tweedeling tussen autochtonen en allochtonen zien. Het kabinet maakt gebruik van de negatieve sfeer om maatregelen te nemen als een inburgeringsplicht op kosten van de mensen zelf en een verlenging van de afhankelijkheid van de verblijfsvergunning van migrantenvrouwen. Een landsbestuur moet in een tijd als deze juist verbindend optreden, er voor iedereen zijn en vasthouden aan onze democratie.

SP-Tweede Kamerlid Fenna Vergeer wees er in haar toespraak op dat alle regeringen van de afgelopen 25 jaar schromelijk hebben gefaald wat betreft het integratievraagstuk. Daardoor is er tot nog toe weinig terecht gekomen van het uitgangspunt ‘samen naar school, samen werken en samen wonen’. In plaats van de problemen aan te pakken, slaan ministers als Verdonk ferme taal uit zonder de handen uit de mouwen te steken. Sterker nog, door te bezuinigen op taalcursussen, sociale woningbouw en andere voorzieningen, nemen de problemen toe.

SP-gemeenteraadslid Theo Cornelissen in gesprek

Meer foto's op de landelijke SP-site en de weblog van SP-senator Anja Meulenbelt
Initiatief 'Genoeg is Genoeg'

U bent hier