h

Brief over standpunt wethouder ambtenaren CAO

23 augustus 2005

Brief over standpunt wethouder ambtenaren CAO

Deze brief zond de SP fractie vandaag aan de raadscommissie Middelen.

De voorzitter van de Commissie Middelen
Mevrouw M. van Ravesteyn

Rotterdam, 22 augustus 2005

Geachte mevrouw,

Op 25 augustus vindt de eerste vergadering van de Commissie Middelen na de vakantie plaats. Op de openbare agenda staat eigenlijk alleen iets over het inkoopbeleid. Dat heeft mij zeer verbaasd.

De Commissie Middelen is de commissie waar alles rond Personeel & Organisatie van de gemeentelijke organisatie worden besproken.

Het afgelopen jaar zijn er onderhandelingen over de CAO van de ambtenaren gevoerd. Nog steeds zonder resultaat. Sterker nog, ambtenaren en werkgevers staan al maanden tegenover elkaar. Allerlei acties zijn er gevoerd. De acties verharden zich, zie o.a. de staking van de vuilophaaldienst in Amsterdam en de actie met ‘gratis Openbaar Vervoer’ tijdens de komende Havendagen in Rotterdam.

De SP vindt dat er zo snel mogelijk een goede CAO voor onze ambtenaren moet worden afgesloten. De gemeente Rotterdam speelt op de achtergrond een belangrijke rol in de onderhandelingen over die CAO. Voor ons is onduidelijk of verantwoordelijk wethouder Janssens zich sterk maakt voor onze ambtenaren of dat hij juist mede de halsstarrige positie van de VNG bepaalt.

Het lijkt ons dat de stand van zaken rondom deze onderhandelingen, de gevolgen voor de ambtenaren in Rotterdam en het standpunt van de wethouder besproken dienen te worden in de Commissie Middelen. Ik zou het dan ook zeer op prijs stellen als er op de vergadering aanstaande donderdag tijd ingeruimd wordt om het punt ‘stand van zaken CAO onderhandelingen’ te bespreken.

Met vriendelijke groeten,
George Verhaegen

Lid Commissie Middelen Socialistische Partij

Voor meer info bij: Theo Cornelissen
(06) 20 43 01 96

U bent hier