h

Oplossing waterberging Rotterdam Zuid

4 juli 2005

Oplossing waterberging Rotterdam Zuid

Tomaat Schriftelijke vragen Tomaat

Rotterdam, 05 juli 2004

Geacht college,

Zoals u weet zijn de voetbalverenigingen DCL en Zwartwit ’28 onlangs failliet gegaan.

Het plan is om de kantine van DCL op 5 juli, vandaag, met de grond gelijk te maken, kennelijk met de bedoeling om het terrein van DCL als sportterrein geheel te ontmantelen.

Het merendeel van de voetbalverenigingen heeft gebrek aan leden die bereid zijn om de vereiste contributie af te dragen.

Als, hoe dan ook, geconcludeerd kan worden dat het areaal aan voetbalvelden met het failliet gaan van Zwartwit’28 en DCL zal worden ingekrompen, dan betekent dit het vrijkomen van grond. Deze grond kan voor waterberging worden toegepast, zonder het Zuiderpark aan te tasten.

Het ontmantelen van voetbalvelden staat echter op gespannen voet met de uitbreidingsplannen van voetbalvereniging Spartaan.

Hiervoor moet bosplantsoen worden gerooid, dat zowel in ecologisch als in esthetisch opzicht zeer waardevol is.

Onze vragen:

Kunt u:

1.  Alle voorgenomen graaf-, rooi- en sloopwerkzaamheden opschorten,zodat over deze plannen herbezinning kan plaatsvinden in verband met de recent ontstane situatie?

2.  Afzien van het graven van water aan de zuidzijde van volkstuinvereniging ‘De Zuiderhof’ en deze grond gebruiken voor de geplande thematuinen en speciale tuinen voor gehandicapten?

Motivatie:

a.        De voornoemde volkstuinvereniging behoeft dan niet meer in oostelijke richting te worden uitgebreid, zodat er bosplantsoen gespaard blijft.

b.       Het water dat hier volgens het Masterplan gegraven zou moeten worden, kan door het uitblijven van de oorspronkelijke geplande brug, niet meer de functies krijgen zoals in de uitgangspunten van het Masterplan bedoeld wordt.

Het geplande water zal nl. geen deel meer uit kunnen maken van een robuuste,

aaneengesloten waterpartij. Ook zal het niet meer kunnen voldoen aan de functie van

“water als verbindend element”, eveneens een uitgangspunt van het Masterplan.


Theo Cornelisen

Terug naar Vragen

U bent hier