h

Bewonerscomités tegen sloop in de Hordijkerveld timmeren aan de weg:

2 juli 2005

Bewonerscomités tegen sloop in de Hordijkerveld timmeren aan de weg:

Persbericht

Rotterdam, 16 februari 2005

'Wij laten ons niet zomaar wegjagen voor dure koopwoningen!'

De bewoners van de Hordijkerveld in IJsselmonde timmeren hard aan de weg om de sloop van hun wijk tegen te houden. Onlangs is een twaalfkoppig bestuur gekozen. Al 150 van de 288 bewoners hebben getekend tegen de sloop van de zeven flats. Het verzet richt zich nu op het 'sociaal statuut'. Op 8 maart hebben de bewonerscomités een gesprek met Karin Schreuderhof, de directeur van verhuurder Vestia.

De huurders die zich verzetten tegen de sloop - georganiseerd in de gezamenlijke bewonerscomités Prinsendijk, Vudijk, Appeldijk en Molgerdijk - hebben onlangs een bestuur gekozen van 12 mensen, met initiatiefnemers Cees Lagendijk als voorzitter en Ria Rijsdijk als penningmeester. Rijsdijk: “Ik ben vanaf begin betrokken bij het verzet tegen de sloop. We hadden inmiddels 150 ondertekende brieven op 288 woningen tegen sloop opgehaald. Het werd nu hard nodig dat we als bewonerscomités een vaste structuur zouden krijgen. Voor Vestia en de Bewoners Vereniging Hordijkerveld (BVH) is nu duidelijk met wie ze te maken hebben.”

Het verzet van de bewonerscomités gaat zich in de eerste instantie richten tegen het sociaal statuut, dat regelt onder welke voorwaarden de bewoners van de zeven flats moeten vertrekken. Vestia was van plan dit door een niet-representatieve groep bewoners te laten ondertekenen. Lagendijk: “Dat klopt niet. Wij vertegenwoordigen nu een meerderheid van de bewoners en die meerderheid is tegen sloop. Natuurlijk zijn er een aantal bewoners in de flats die weg willen uit Hordijkerveld en zich blind staren op die 5000 euro verhuisvergoeding. Van ons mogen ze gaan, maar laat ze dat individueel regelen met Vestia en niet ten koste van de bewoners die in Hordijkerveld naar hun zin wonen.”

Meer informatie:
Cees Lagendijk - (010) 482 59 52
Ria Rijsdijk - (010) 482 49 27

U bent hier