h

Vestia schendt afspraken met complexcommissies Hordijkerveld

4 april 2005

Vestia schendt afspraken met complexcommissies Hordijkerveld

Persbericht

Rotterdam, 04 april 2005

Woningcorporatie Vestia, de verhuurder van de 288 flats in de Hordijkerveld die op de nominatie staan gesloopt te worden, schendt haar afspraken met de actieve bewoners in het complex. De complexcommissies, die tegen sloop zijn, zouden betrokken worden bij een nieuwe bewonersenquête en de huisbezoeken, maar in plaats daarvan probeert Vestia de complexcommissies te passeren.

Op 1 maart spraken de complexcommissies met de directrice Karin Schrederhof van Vestia af om samen te werken aan de samenstelling van de nieuwe bewonersenquête. Ook werd afgesproken dat een lid van de commissies aanwezig zou zijn bij de huisbezoeken, als de bewoner dit goedvond.

De complexcommissies hebben afgelopen week gereageerd op de conceptvragenlijst van Vestia. Er schortte het nodige aan de eenzijdige vragenlijst van Vestia maar de aanvullingen die door de commissies waren aangedragen werden zomaar ter zijde geschoven. En vorige week bleek ook nog eens dat Vestia al met huisbezoeken aan de Molgerdijk begonnen was, zonder daarbij de commissies te betrekken.

Joke Lagendijk van de complexcommissie: "Vestia probeert dus onze afspraken van tafel te vegen en wilt haar eigen gang gaan. Maar dat wij pikken niet en dat heb ik projectleider Mireille Wiegman van Vestia dat ook heel duidelijk verteld. De aanvullingen op de Vestia enquête hebben we niet zomaar uit ons duim gezogen maar daarvoor hebben we professionele mensen geraadpleegd die ervaring hebben met bewonersenquêtes. En als het nodig blijkt dan gaan we met zelf met een echte professionele enquête op stap.

Voorlopig adviseren wij de bewoners die tegen sloop zijn NEE te antwoorden op de enquête vraag of zij bereid zijn mee te werken aan het herhuisvestingsproces. Je hoeft pas je huis uit als de rechter daar een uitspraak over gedaan heeft en dat kan nog jaren duren. En daarna moet Vestia je, alsnog, als de rechter instemt met ontbinden van je huurcontract, een goede vervangende woning aan te bieden. Bovendien kan je aan de rechter vragen om een extra hoge verhuiskostenvergoeding, veel hoger dan de nu aangeboden 6500 euro omdat je naar een woning moet met een hogere huur. Dat is schade, die je door het onnodig slopen van je huis door Vestia oploopt.”

Meer informatie:
Joke Lagendijk,
Prinsendijk 244,
010 – 482 59 52
E-mail

U bent hier