h

SP solidair met stakende I/D-ers

27 april 2005

SP solidair met stakende I/D-ers

Actie

27 april 2005

SP solidair met stakende I/D-ers

De SP Rotterdam deelt woensdag tijdens de actie van Rotterdammers met een I/D-baan een pamflet uit, om solidariteit te betuigen met de I/D-ers die staken om hun baan te behouden. De gemeente Rotterdam wil de I/D-banen in de stad afbouwen. Volgens de SP kan de stad niet zonder schoolassistenten, buurtmoeders en speeltuinmedewerkers. Instellingen zouden voldoende budget moeten krijgen om de I/D-ers als volwaardige werknemer in dienst te nemen.

Om negen uur woensdagochtend verzamelen de actievoerders bij Las Palmas op de Kop van Zuid.
Na een manifestatie volgt om elf uur een optocht naar de Coolsingel, waar een verklaring aan wethouder Van Sluis wordt overhandigd. De staking duurt de hele dag, van negen tot vijf uur.


Tekst pamflet:

I/D-ers geven de stad kleur

Vandaag zijn duizenden Rotterdammers met een I/D-baan in actie gekomen. De SP afdeling Rotterdam is solidair. Ook wij gaan vandaag in het zwart. Ook wij hopen dat het college van B&W, en met name wethouder van Sluis, alsnog kleur bekent!

De kleur van de SP is rood. Rood voor solidariteit. Rood van het hart voor de stad! De ruim 6.000 I/D-ers tonen al jaren dat ze Rotterdam een warm hart toedragen. Als speeltuinmedewerker, als buurtmoeder, als schoolassistent, als medewerker in Blijdorp of in een van de culturele instellingen.

De I/D-ers vormen een zeer kleurrijk geheel, die we niet kunnen missen in de stad. Het beste zou zijn als ze hun werk als volwaardige werknemer van hun instelling zouden kunnen doen. Maar dan moeten die instellingen wel de budgetten krijgen om hen in dienst te nemen.

Daarover zou het gesprek tussen de bonden en de gemeente en de werkgevers moeten gaan. Daar is nog steeds te veel onzekerheid over. Die onzekerheid zouden de wethouder en de werkgevers vandaag nog moeten wegnemen.
Want die onzekerheid is slecht voor de motivatie en het enthousiasme waarmee u zich elke dag weer inzet voor onze stad.
Daarom wenst de SP u vandaag alle succes in de strijd. Op onze politieke steun kunt u rekenen. Uw strijd is onze strijd.

Theo Cornelissen
fractievoorzitter SP Rotterdam

Terug naar de afdelingspagina

U bent hier