h

SP-statenfractie op bezoek in Nieuw Crooswijk

29 maart 2005

SP-statenfractie op bezoek in Nieuw Crooswijk

Persbericht

Rotterdam, 29 maart 2005

Op uitnodiging van de Federatie Bewoners Nieuw Crooswijk komen de Zuid-Hollandse Statenleden van de SP aanstaande woensdagmiddag op bezoek in Nieuw Crooswijk. De wijk wordt met sloop bedreigd, maar de bewonersorganisatie verzet zich ertegen. Ook de lokale SP heeft zich meermalen ingezet vóór renovatie en tegen sloop. Het plan zal ook in de Provinciale Staten behandeld moeten worden, omdat er een bestemmingsplanwijziging nodig is. Reden voor de SP-statenleden om zelf de situatie te komen bekijken, al wilden de andere statenleden niet mee.

Op 30 maart om 13 uur zullen de Statenleden een korte inleiding krijgen in het buurthuis De Tamboer. Aansluitend zullen leden van de bewonersvereniging FBNC een rondleiding geven in het gebied. Vanaf 14.30 uur kunnen buurtbewoners met de Statenleden praten in het buurthuis de Tamboer.

Voor Rik Schonenberg, een van de vier SP-statenleden, is het bezoek aan de wijk een weerzien: hij woonde zelf tien jaar geleden nog in de 2e Reserveboezemstraat. “Toen ik in de woning trok had deze net een hoogniveau-renovatie ondergaan. Een prima woning, ik kan niet anders zeggen. Ik weet dus uit eigen ervaring dat het verhaal van het Rotterdamse college - dat de woningen in slechte staat zouden zijn - voor 90 procent van de wijk niet opgaat.”

De Socialistische Partij had in januari de wilde sloopplannen al op de agenda van Provinciale Staten gezet. Onlangs deed de partij een voorstel om met de hele Staten op bezoek te gaan in Crooswijk. Andere partijen zagen daar niks in, maar toch gaat de SP zelf. In totaal wil de woningbouwcorporatie 1800 woningen slopen. Volgens de bewoners is algehele sloop ongewenst.

Meer informatie:
Louk Rademaker, 06-25 56 33 89, E-mail
Of kijk op de website van de FBNC www.crooswijk.com

U bent hier