h

Vragen naar aanleiding van het huren van een stand door de RET op de People's Business Beurs.

8 januari 2001

Vragen naar aanleiding van het huren van een stand door de RET op de People's Business Beurs.

Betreft: schriftelijke vragen

Rotterdam, 8 januari 2001

Geachte College,

Op 4 januari van dit jaar stuurde de RET aan de leden van de raadscommissie Verkeer, Vervoer en Sport en Recreatie een gratis toegangskaart voor twee personen ter waarde van ƒ 75,- met uitnodiging voor People's Business Beurs 2001, "hét netwerkgala voor Groot Rotterdam".

De SP fractie heeft hier de volgende vragen over:
1. Wat heeft de RET als gemeentelijke dienst te zoeken op deze beurs?
2. Hoever strekt de bemoeienis van de RET met deze beurs (medeorganisator, geldschieter)?
3. Hoeveel is de RET in financieel opzicht kwijt aan het meedoen aan deze beurs (organisatiekosten, gratis toegangskaarten, financiering van vervoerbewijzen op alle RET-lijnen voor genodigden op 11 en 12 januari uitgezonderd het nachtnet)?
4. Bent u in het licht van de vorige vraag met de SP van mening, dat de RET beter de tijd, geld en moeite hoort te steken in de zorg voor openbaar vervoer in en om Rotterdam?
5. Bent u het met de SP eens dat een gemeentelijke dienst als de RET niets te zoeken heeft op "de grootste nieuwjaarsparty die ooit in Rotterdam gehouden is", "het netwerkgala voor directie, management en prominenten"?
6. Bent u het met de SP eens dat het niet aan
de RET is, om te 'netwerken' tussen bedrijfsleven en de Gemeente Rotterdam?
7. Bent u het met de SP eens dat als er een evident belang zou zijn het eerder aan het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is om laats genoemde taak te vervullen?
8. Welke verstandige keuze van het OBR ligt er aan ten grondslag om niet zo nadrukkelijk als de RET aan deze beurs deel te nemen?
9. Heeft het OBR wijselijk af gezien van het inrichten een luxe business unit? Zo ja, wat is daarvan de reden? Zo nee, waarom niet?

Ik hoop dat u deze vragen kunt beantwoorden voordat het communicatiebeleid van de RET in al zijn "breedheid" besproken gaat worden in de commissie VVSR.

Met vriendelijke groet,

Mathijs Spaas

U bent hier