h

Vestia in Hordijkerveld blijft halsstarrig

3 januari 2005

Vestia in Hordijkerveld blijft halsstarrig

Persbericht

Rotterdam, 16 februari 2005

Op dinsdag 1 maart haden de bewonerscomites in de Hordijkerveld een gesprek met Karin Schrederhof en Mireille Wiegman, respectievelijk directeur en ontwikkelingsmanager van Vestia. Vestia kiest voor de harde lijn en wil geen energie steken in het bedenken van alternatieven voor sloop, concluderen de bewoners op basis van het gesprek.

In de Hordijkerveld wil woningcorporatie Vestia 7 flats met in totaal 288 betaalbare huurwoningen slopen. De huurders die zich verzetten tegen de sloop hebben zich georganiseerd in gezamenlijke bewonerscomités Prinsendijk, Vudijk, Appeldijk en de Molgerdijk. Inmiddels hebben de bewonerscomités 150 handtekeningen tegen sloop opgehaald en vertegenwoordigen de meerderheid van de bewoners van de flats.

“Wij hebben ons tijdens het gesprek open en constructief opgesteld.” vertelt Cees Lagendijk, voorzitter van de bewonerscomités. “We wilden met Vestia niet alleen praten over afgesloten portieken en liften, maar ook over echte alternatieven. Een van de alternatieven is om in aantal flats drie woningen samen te voegen tot twee zodat gezinnen die nu uit hun flat groeien kunnen doorstromen naar een grotere woning zonder de Hordijkerveld te hoeven te verlaten. Een ander alternatief is om op de daken van flats penthouses aan te brengen. Dat klinkt futuristisch, maar het is een beproefd recept en maakt het mogelijk om mensen met hoge inkomens aan te trekken zonder dat we weggesloopt worden.”

“Maar Karin Schrederhof en Mireille Wiegman van Vestia bleven halsstarrig en weinig creatief,” aldus Ria Rijsdijk, penningmeester van de bewonerscomités, “Slopen, slopen en nog eens slopen - voor iets anders staat Vestia niet open. Wij zijn niet tegen mensen met hoge inkomens in de wijk, maar waarom moet dat ten koste van ons gaan? Hebben wij geen recht meer op een plaatsje in Hordijkerveld?”

Lagendijk: “Een gemiste kans voor Vestia. In plaats van samen met ons de schouders eronder te zetten voor een leuke wijk waar voor iedereen plek is, kiest Vestia voor de harde lijn. Nu gaan we onze energie steken in bezwaarprocedures. Er is nog geen bestemmingsplanwijziging, er zijn geen sloopvergunningen en de huurcontracten zijn nog niet ontbonden. Als wij onze poot stijf houden, kan het nog vele jaren gaan duren.”

Meer informatie:
Cees Lagendijk - (010) 482 59 52
Ria Rijsdijk - (010) 482 49 27

Terug naar de afdelingspagina

U bent hier