h

Uitnodiging bijeenkomst 'Geef de RET niet uit handen'

24 maart 2003

Uitnodiging bijeenkomst 'Geef de RET niet uit handen'


'Geef de RET niet uit handen'
Een oproep om mee te komen denken
Donderdag 24 april, kamer 7 Stadhuis, 20.00 tot 22.00 uur

Waarschijnlijk zal de gemeenteraad van Rotterdam 8 mei a.s. een beslissing gaan nemen over de externe verzelfstandiging van de RET. Het openbaar vervoer in Rotterdam wordt na de verzelfstandiging geleverd door een RET NV, in plaats van door de tak van dienst die de RET nu is. De SP is hier fel op tegen, maar de Collegepartijen zullen vrijwel zeker voor gaan stemmen.

Gezien de wetgeving op dit gebied bestaat de mogelijkheid om over dit besluit een zogenaamd raadgevend referendum te organiseren. De SP wil graag mee helpen zo'n referendum te organiseren en hoopt dan dat de Rotterdammers zich massaal uitspreken tegen dit besluit. In 2002 is het de Amsterdamse bevolking via een referendum gelukt om externe verzelfstandiging van hun openbaar vervoersbedrijf tegen te houden.

Waarom zijn we hier op tegen:
Gezien ervaringen elders in het land kunnen we er van uit gaan dat deze vorm van privatisering de dienstverlening van de RET zal verslechteren. De positie van de RET'ers wordt drastisch veranderd en wellicht ook aangetast en ook anderszins worden de belangen van de gemeente Rotterdam per saldo geschaad. Vooralsnog zouden de aandelen van deze RET NV volledig in handen van de gemeente blijven maar dit hoeft zeker niet altijd zo te blijven.

Wij willen hierover graag met u van mening wisselen en daarom nodigen we u uit voor een bijeenkomst op het stadhuis, kamer 7, op 24 april aanstaande van 20.00 tot 22.00 uur. Het doel van deze bijeenkomst is te komen tot een initiatiefcomité en wellicht al te komen tot een secretariaat voor de praktische uitvoering van het te komen referendum.

Bijlage: Agenda 24 april

Met vriendelijke groeten,

Ineke Palm, Voorzitter SP afdeling Rotterdam, (06-) 51 11 10 73 of E-mail

Bij vragen en/of opmerkingen: neem contact op met
Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP, (06-) 20 43 01 96


Agenda 24 april 2003

  1. opening
  2. vaststelling agenda
  3. uiteenzetting besluit + wetgeving referendum
  4. doel bijeenkomst
  5. discussie en standpuntbepaling
  6. bevoegdheden en samenstelling initiatiefcomité + secretariaat
  7. afspraak maken voor vervolg van deze bijeenkomst.

U bent hier