h

SP vraagt corporaties ondersteuning van alternatief huisvestingsplan

18 januari 2005

SP vraagt corporaties ondersteuning van alternatief huisvestingsplan

Persbericht

Rotterdam, 18 januari 2005

Ondertekening plan door Vestia Rotterdam verdient navolging

Op 12 januari presenteerden directeuren van achttien woningbouwcorporaties verspreid door Nederland een alternatief voor de plannen van VROM-minister Dekker, die een groot deel van de huren wil vrijgeven. Een van de ondertekenaars van het alternatief is Vestia uit Rotterdam. SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen roept vandaag per brief alle andere Rotterdamse corporaties op het goede voorbeeld van Vestia te volgen.

In een 10-puntenplan geven de directeuren een genuanceerde kijk op de kabinetsplannen, en alternatieven die volgens de SP een duidelijke verbetering betekenen ten opzichte van het kabinetsbeleid. In het plan wordt het woonwaarderingsstelsel gemoderniseerd en gaat de woningproductie fors omhoog – zoals ook Dekker wil – maar daarbij blijft de huurontwikkeling gematigd en verandert het huidige huurliberalisatiebeleid niet.

De SP herinnert de corporaties in de brief aan de morele plicht er alles aan te doen om te voorkomen dat de huursector verder wordt uitgekleed. Woningcorporaties ontlenen immers hun bestaansrecht aan het opkomen voor de belangen van hun huurders. Zonder initiatieven op dat terrein verdwijnt het verschil met commerciële verhuurders.

Binnenkort worden de plannen van minister Dekker in de Tweede Kamer behandeld. Het is daarom wenselijk dat de corporaties het voorbeeld van Vestia volgen en zich achter het 10-puntenplan scharen om tegenwicht te bieden aan de plannen.

Bijlage:
Brief van Theo Cornelissen aan de woningbouwcorporaties
(met daarin het 10-puntenplan kort opgesomd).
Lees hier.....

Meer informatie:
Liesbeth Hoogenboom - (010) 467 11 88 - E-Mail
Theo Cornelissen - 06 - 204 301 96 - E-Mail

U bent hier