h

Breed Rotterdams comité 'Red de Solidariteit' gaat protesteren tegen afbraakbeleid kabinet

28 september 2003

Breed Rotterdams comité 'Red de Solidariteit' gaat protesteren tegen afbraakbeleid kabinet

Op initiatief van de SP is vrijdag 12 september tijdens een discussie-avond met SP-Kamerlid Agnes Kant een Rotterdams comité 'Red de Solidariteit' opgericht. Het brede comité is bedoeld om onder de bevolking steun te krijgen voor verzet tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet Balkenende-II op het gebied van volksgezondheid, onderwijs en sociale zekerheid.

De leden van het comité zullen hun kennis en ervaring over de gevolgen van de draconische bezuinigingen bundelen en gebruiken om het verzet in Rotterdam tegen de bezuinigingen aan te wakkeren. De geplande ingrepen in de sociale zekerheid, ziekenfonds, gezondheidszorg, onderwijs en culturele voorzieningen blijven immers niet zonder gevolgen voor de Rotterdammers.

In het comité van aanbeveling heeft een groot aantal bekende Rotterdammers zitting genomen, waaronder Carrie, Nora Storm (Junkiebond), Sander de Kramer (hoofdredacteur Straatmagazine), Hans Visser (dominee Pauluskerk), Niek Stam (FNV Bondgenoten Haven), Theo Lubbe (R'go) en Theo Cornelissen (gemeenteraadslid SP).

Iedere Rotterdammer wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het comité: op de discussie-avond gaven tientallen bezoekers zich al op om mee te helpen met het plaatselijke verzet tegen het kabinet. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de SP Rotterdam.

Het comité zal de komende maanden verder worden uitgebreid met ervaren en deskundige mensen uit de sectoren die zwaar worden getroffen door de landelijke en lokale bezuinigingen. Het comité zal van start gaan met het verzamelen van handtekeningen tegen het uitkleden van ziekenfonds en WAO, en het voeren van actie tegen de aankomende bezuinigingen op het openbaar vervoer en de WVG.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van verdere acties en activiteiten van de SP tegen het kabinet Balkenende-II, of wilt u meedenken en meedoen in het Rotterdamse actiecomité
'Red de Solidariteit!'? Vul dan hieronder uw gegevens in!

Naam  
Adres  
Postcode Woonplaats  
Telefoon  
E-mail adres  

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Ja Nee
Wilt u meedoen in het comité? Ja Nee

Voor meer informatie:
Ineke Palm (06-) 51 11 10 73, E-mail
Kevin Levie (06-) 48 19 76 68

Terug naar Red de Solidariteit

U bent hier