h

Media-overzicht 2003

1 januari 2003

Media-overzicht 2003

'Misdadig dom, de ABN Amro-clusterbom'
De SP heeft gistermorgen actie gevoerd bij de ABN Amro aan de Duikerlaan in Capelle en later op de dag bij twee filialen in het centrum van Rotterdam. Volgens de Socialistische Partij heeft deze bank aandelen in het bedrijf Insys dat verantwoordelijk is voor het testen en onderhouden van clusterbommen voor het Britse ministerie van Defensie. De SP eist dat de ABN Amro haar relatie met de Insys Group onmiddellijk stopzet.
(RD 21-06-2003)


3 Miljoen verduisterd bij Boijmans
Museum Boijmans van Beuningen is slachtoffer van 'een ernstig geval van verduistering', waarbij drie miljoen euro is weggesluisd van de rekeningen van het museum. Een deel van het geld is inmiddels teruggevonden. Dat heeft de gemeente Rotterdam dinsdag bekendgemaakt
(Volkskrant 18-06-2003)

College helpt asielzoekers (nog) niet
Voor (bijna) uitgeproduceerde asielzoekers doet het college van b en w nog even niets. Burgemeester Opstelten en de zijnen wachten af hoe het nieuwe kabinet reageert op de argumenten van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, die binnenkort aandacht zal vragen voor asielzoekers die tussen wal en schip vallen. Het college kaartte zelf de problematiek wel al eerder aan, samen met andere grote steden.
(RD 17-06-2003)

Vragen over schrappen buslijnen regio Rotterdam
Connexxion wil een aantal bussen schrappen. Carnisselanden, Barendrecht en Kralingse Zoom zullen minder bussen voorbij zien rijden in avonduren en weekende. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Pech gehad, lijkt het. De SP daarom het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland om uitleg
(provinciale staten 28-05-2003)


Versobering van vervoer voor gehandicapten onvermijdelijk

Een storm van verontwaardiging ging door Rotterdam, toen het college van b en w onlangs voorstelde om vanaf 1 juli bijna vier miljoen euro per jaar op het vervoer van gehandicapten te bezuinigen. Begrijpelijk, want het gaat om mensen die vaak in een weinig benijdenswaardige positie zitten.
(RD 26-04-2003)

Sommige gehandicapten toch van kamer tot kamer vervoerd
In sommige gevallen zullen gehandicapten toch gebruik kunnen maken van kamer- tot-kamervervoer. Dat laat het college weten op vragen van de SP over de bezuinigingen op het Vervoer op Maat voor gehandicapten. De aangekondigde bezuinigingen zorgden de afgelopen maanden voor veel commotie.
(RD 12-04-2003)

Raad Rotterdam moet kritischer voor zichzelf zijn
CDA-wethouder Sjaak van der Tak worstelt opnieuw met demonstranten op de stoep van het stadhuis. Waren het eerst de mensen met een Melkertbaan die naar de Coolsingel togen, een paar dagen geleden stonden gehandicapten voor de deur om Van der Tak a-sociaal beleid te verwijten. Hij wil het kamer tot kamervervoer afschaffen.
(RD 27-03-2003)

Gebruikers Vervoer op Maat joelen CDA-wethouder weg
Gebruikers van Vervoer op Maat - het transportsysteem voor gehandicapten en chronische zieken -hebben gisterochtend massaal gedemonstreerd tegen de bezuinigingsplannen van de gemeente.
(RD 20-03-2003)

Protest tegen bezuinigingen bij Vervoer op Maat
Enkele honderden gehandicapten en chronisch zieken die afhankelijk zijn van Vervoer op Maat gaan morgen actie voeren op de Coolsingel. Aanleiding voor het protest is de aangekondigde bezuiniging op het vervoerssysteem.

(RD 18-03-2003)

Singel 'in de verkoop' eist HSL-bomen snel terug
"Kijk, twee weken geleden stond daar nog volop groen. Nu zijn de bomen allemaal gekapt,'' wijst Michiel Rexwinkel, bewoner van de Essenburgsingel in Rotterdam, naar het bouwterrein van de Hogesnelheidslijn (HSL), even ten westen van het Centraal Station.
(RD 07-03-2003)

Gemeentelijke enquête dreigt voor Boijmans
Het gemeenteraadslid voor de SP Theo Cornelissen heeft gisteren bij de gemeenteraad een officieel verzoek ingediend voor een gemeentelijke enquête naar het financieel beleid van Museum Boijmans Van Beuningen.
(RD 05-03-2003)

Wethouder blij met onderzoek verbouwing Boijmans
De Rotterdamse cultuurwethouder Hulman vindt het prima als de gemeenteraad een onderzoek gaat doen naar de besteding van gemeenschapsgeld voor de nieuwbouw van museum Boijmans van Beuningen.
en bekijk de video

(RTV Rijnmond 04-03-2003)

Veel vragen over particuliere beveiliging Entrepotgebied
De Socialistisch Partij in de deelgemeente Feijenoord heeft veel vragen bij de inzet van particuliere beveiligers in het Entrepotgebied op de Kop van Zuid. De SP is geen tegenstander van extra toezicht, maar vraagt zich onder meer af of het een goede zaak is om gemeenschapsgeld in te zetten om de publieke ruimte te beveiligen.
(RD 03-03-2003)

Actievoerders bij militair centrum Capelle opgepakt
Negen actievoerders hebben zich dinsdagmorgen enkele uren aan de ingangen van het Amerikaanse commandocentrum in Capelle aan den IJssel, het Military Traffic Management Command (MTMC), vastgeketend.
(RTV Rijnmond 25-02-2003)

Wake woensdagavond 19-02-2003
Kijk en luister naar de reportage van RTV Rijnmond
(RTV Rijnmond 20-02-2003)

Geen spoeddebat over wapenvervoer
Er komt geen spoeddebat in de Rotterdamse gemeenteraad over de Amerikaanse wapentransporten via Rotterdam naar de Golfregio.
(RTV Rijnmond 20-02-2003)

'Maak Rotterdam oorlogsvrij'
De SP wil dat Rotterdam iedere medewerking aan het transport van oorlogsmaterieel naar de Golf weigert. Fractievoorzitter T. S. J. Cornelissen heeft de gemeenteraad gevraagd de stad het predikaat 'oorlogsvrije gemeente' te verlenen.
(RD 05-02-2003)

'Zo wordt er meer kapot gemaakt dan er wordt verbeterd'
De Rotterdamse musea, theaters en andere instellingen hebben met grote verbazing kennis genomen van de vergevorderde plannen van het college om de Rotterdamse kunst- en cultuursector volledig op z'n kop te zetten. De instellingen zullen binnen twee jaar moeten zijn verzelfstandigd. Zij beraden zich op een gezamenlijke stellingname.
(RD 03-02-2003)

'Rotterdam is weer bij zinnen' Kleine oppositiepartijen putten ook moed uit succes PvdA
Hoe teleurstellend sommige resultaten ook zijn, de kleine Rotterdamse oppositiepartijen zien allen wel een lichtpuntje. Neem Bea Kruse, fractievoorzitter van GroenLinks. Het slechte resultaat van haar eigen partij noemt ze 'bedroevend'. Maar ze is wel blij dat vele kiezers de weg terugvonden naar die andere, grotere, partij links van het midden.
(RD 23-01-2003)

'Snel debat over stagnatie woningbouw'
PvdA-raadslid M. Çelik (PvdA) wil zo snel mogelijk een raadsdebat over de stagnerende woningbouw in Rotterdam. In 2001 werden slechts 1100 nieuwe woningen gebouwd. In 2002 waren dat er 1300. Het was de bedoeling dat er elk jaar 3000 nieuwe woningen zouden bijkomen. Maar dat getal is zelfs in de afgelopen twee jaar samen niet gehaald.
(RD 22-01-2003)

Wethouder wil niet wachten op alternatief Laag Zestienhoven
Wethouder M. Pastors is niet bereid zijn planning van de ontwikkeling van polder Laag Zestienhoven op te schorten tot het moment dat de toekomstvisie van gebruikers en bewoners van de polder, Ieders Land gedoopt, het licht ziet.
(RD 15-01-2003)

'Politiek Den Haag moet zakelijker besturen'
Politiek Den Haag moet minder met machtspolitiek bezig zijn en meer met problemen oplossen. Dat vindt fractieleider R. Sørensen van Leefbaar Rotterdam. Hij zou graag zien dat landelijk ,,mensen met know-how'' aan de slag gaan, en niet ,,mensen die door vergadertechnieken omhoog zijn gekomen''.
(RD 12-01-2003)

Kijk in de Media van 2004
Kijk terug in Media Archief van 2002

Terug naar Nieuws

U bent hier