h

Een ontmoeting met Bolsius....

24 januari 2005

Een ontmoeting met Bolsius....

Persbericht

Rotterdam, 24 januari 2005

Na afloop van haar gesprek met Lucas Bolsius, de Rotterdamse wethouder Wijken en Buitenruimte, heeft Pop Koedam, penningmeester van de Stichting Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC), haar ervaringen opgeschreven.

Volgens haar weet de wethouder niet wat er onder de Nieuw Crooswijkse bevolking leeft en wat er zich tot nu toe, met betrekking tot de herstructurering, heeft afgespeeld. Hij blijkt uit te gaan van veronderstellingen die niet kloppen. Zo is hij van mening dat de bewoners van Nieuw Crooswijk hadden kunnen weten dat de wijk zo drastisch zou veranderen, en dat er straks voor hen geen plek meer zal zijn. Ook denkt hij dat er genoeg is gecommuniceerd met de gehele wijk, ook met anderstalige bewoners.

Op basis van dergelijke onjuiste veronderstellingen zal er zeer binnenkort een besluit worden genomen over de (woon)toekomst van de bewoners van Nieuw Crooswijk.

Inmiddels zijn de plannen van de gemeente Rotterdam en het WBR alweer veranderd zonder verdere dialoog met de bewoners. Het wordt steeds duidelijker dat de gemeente Rotterdam de bewoners van Nieuw Crooswijk in de steek heeft gelaten. Het lijkt er op dat de gemeente Rotterdam de huidige Rotterdammers steeds meer als een last ziet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Pop Koedam, (010) 413 68 86 / (06)  51 02 32 34

Lees het verslag

Stichting Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk een feit
Maandag 17 januari werd in Rotterdam de Stichting Federatie Bewonerscomités Nieuw Crooswijk (FBNC) opgericht.
Lees meer.... (18-01-2005) - Persbericht

U bent hier