h

Dáden willen we zien in Rotterdam

1 januari 2002

Dáden willen we zien in Rotterdam

Tomaat Campagne 2002 Tomaat

Stem voor
Stem SP
Theo Cornelissen, lijst 4

Theo Cornelissen

Theo Cornelissen hekelt de 'mooie woorden maar halve daden'-mentaliteit van PvdA en VVD

'Onze mooie stad is kleurloos gemaakt'

Fractievoorzitter Theo Cornelissen is lijsttrekker voor de SP bij de verkiezingen van 6 maart. Hij is niet onder de indruk van de verkooppraatjes waarin het stadhuis grossiert, maar wil resultaten.
'Prachtige plannen hebben we in de afgelopen vier jaar gezien, overweldigende presentaties en vooral veel van trots glimmende wethouders.
Maar hoe zat het met de uitvoering? Daarover kunnen we kort zijn: het college heeft half werk geleverd.
Het stadhuis werd half schoongemaakt.
Voor de problemen met de schoolgebouwen werd in plaats van de beloofde 260 miljoen maar 130 miljoen besteed.
De straten en pleinen worden maar half schoongemaakt.
Sociale nieuwbouw vindt met de volledige goedkeuring van de PvdA alleen nog plaats buiten de ring.
Schuldhulpverlening wordt niet serieus genomen en onnodig verspreid over zes jaar.
Meer dan de helft van de Rotterdamse wijken zijn erkend zeer onveilig.
De A13 en de Tjalklaan worden niet aangepakt.
En het college stond erbij en keek ernaar hoe het aantal daklozen gestaag groeide, ook onder gezinnen met kinderen.
Het wrange is, dat dit allemaal kon gebeuren, terwijl er nooit eerder zoveel geld was om problemen aan te pakken.'

'Rotterdam is een grote stad, met grote-stadsproblemen. Dat vraagt om een stevige aanpak. Geen half werk. Het gaat om de Rotterdammers! En dan niet alleen de bewoners van Kralingen, Hillegersberg, Prinsenland of straks de nieuwe villa's in Nesselande.
Ook al gaat meer dan de helft van de Rotterdammers niet meer stemmen, toch verdienen de bewoners van Delfshaven en Feijenoord een gemeentebestuur dat met kracht opkomt voor hun belangen. De afgelopen jaren zijn de rijken naar Rotterdam gelokt en de armen weggejaagd. Dat beleid moet radicaal anders.
Economisch is het de afgelopen jaren goed gegaan. Toch zijn de meeste problemen niet opgelost. Het college klopt zich zelfgenoegzaam op de borst. Maar er is veel te weinig gedaan aan de spreiding van goede woningen, van groen en van goed onderwijs.
Rotterdammers zijn nog steeds te arm en te slecht opgeleid. De stad is nog steeds te grauw. Er is te veel oog voor glas en beton en te weinig voor de mensen.
In 2001 was Rotterdam de culturele hoofdstad van Europa, maar er is nauwelijks geld voor de mensen die het echt nodig hebben. Het is de hoogste tijd voor daden. Het moet anders en het kan anders.
Het paarse mengsel van PvdA met VVD is in Rotterdam al 16 jaar de baas. Samen met het kabinet hebben ze onze mooie stad kleurloos en grauw gemaakt. Het is weer tijd voor een rood gemeentebestuur. En daarvoor is een grote SP een absolute voorwaarde.'


plaatje van actiefolder, mannetje met tram Geef de RET niet uit handen
De RET is nu van Rotterdam en haar inwoners. Maar hoe lang nog? Er liggen plannen om de RET te verzelfstandigen. Wellicht als eerste stap op weg naar privatisering. Met alle gevolgen van dien, voor reizigers en personeel.
De SP is de enige partij die zich op alle niveaus in de politiek hiertegen verzet. Een stem op de SP is dus ook een stem voor een RET zonder de bekende wantoestanden die optreden wanneer het openbaar vervoer is geprivatiseerd.

plaatje van landjepikkers weg… Red de volkstuinen!
Bij het oplossen van ruimtelijke ordenings- problemen kiest PvdA-wethouder Hans Kombrink consequent voor de makkelijkste weg: verplaatsing en sluiten van duizenden volkstuinen.
De SP heeft zich keihard verzet tegen het verjagen van de volkstuinders en het sluiten van deze mooie groengebieden.
Een stem op de SP is een stem voor het behoud van de volkstuinen in Rotterdam.


Belofte maakt schuldBelofte maakt schuld.

Al in 1998 heeft het college beloofd dat de OZB eerlijker geregeld zou worden. En al vier jaar wachten Rotterdammers op het inlossen van deze belofte.
Nog steeds worden de zwaarste lasten gedragen door de zwakste schouders. Een stem op de SP is een stem op een snel einde aan deze asociale toestanden.

 

 

Ons land is rijker dan ooit . Foto van man die eet uit afvalbakAlle dak- en thuislozen onderdak
Ons land is rijker dan ooit. Maar het aantal dak- en thuislozen groeit. Omdat wij vinden dat in ons welvarende land niemand op straat hoeft te leven, heeft de SP het initiatief genomen voor de oprichting van het Actiecomité Onderdak, dat aan de weg timmert om het leven op straat uit te bannen.





Foto Ineke Palm

Opvang verbeteren
Ineke Palm is raadslid en medewerker van de SP-fractie in de Tweede Kamer. 'We moeten zien te voorkomen dat mensen op straat terechtkomen.
Daarvoor moeten de gaten in de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdzorg gedicht worden. Ook moet de capaciteit van de opvang uitgebreid en de kwaliteit ervan verbeterd worden. Opvang is meer dan bed, bad en brood.'

Foto Jolanda Gooiker

Rebels en rechtvaardig
Basisschoolleerkracht Jolanda Gooiker heeft al een lange staat van dienst in de SP. Ze stond onder andere aan de wieg van de activiteiten die de SP voor de Rotterdamse jeugd organiseerde, en was de drijvende kracht achter ons speeltuinonderzoek.
Ook is Jolanda de Rotterdamse kandidaat voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 mei: 'De SP is een rebelse club is met realistische ideeën, actief en rechtvaardig.'

Foto Saskia Scheltes

Luisteren en doen
Saskia Scheltes is lerares maatschappijleer aan het Wellantcollege. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.
'De SP praat niet alleen, ze doet ook wat. Ze luistert naar de mensen en gaat naar hen toe. De SP is een partij die opkomt voor hen die dat zelf niet kunnen.'

 


ROOD, jongeren in Rotterdam
ROOD, dat zijn de jongeren in de SP. Samen met de andere SP'ers knokken wij tegen de groeiende tweedeling tussen arm en rijk, en voor gelijke kansen voor iedereen.
Onlangs hebben we de Rotterdamse afdeling van Rood opgericht. Misschien ben je ons al tegengekomen in onze strijd voor een goede etikettering van genetisch gemanipuleerde producten. Ook de komende tijd zullen we geregeld van ons laten horen.
Wil je meer weten over ROOD?
Bel dan met Suzanne de Visser, (010-) 4 10 34 42

U bent hier