h

Campagne tegen de grondwet komt op stoom!

1 mei 2005

Campagne tegen de grondwet komt op stoom!

Het kabinet voert een zogenaamd neutrale publiekscampagne voor het referendum over de Europese Grondwet op 1 juni. Volgens Balkende is de keuze VOOR of VOOR. Maar uit peilingen blijkt dat het aantal TEGEN stemmers gestaag groeit. Het referendum is dan ook verre van een gelopen race.
De SP voert volop campagne onder het motto "Weet waar je ja tegen zegt!". In de komende weken gaat het er op aan komen. Actieve SP-ers kunnen daarbij het verschil maken. Doe mee met de campagne in Rotterdam en geef je op voor onderstaande campagne activiteiten.

  • Help mee met het verspreiden van de huis aan huis folders "Weet waar je ja tegen zegt!" in je eigen buurt (opgeven rotterdam@sp.nl)
  • Campagne kraam op de markt voor de centrale bibliotheek op zaterdag 14 mei, zaterdag 21 mei en dinsdag 31 mei, steeds van 12.00 uur tot 16.00 uur (opgeven bij mepschen@xs4all.nl)
  • Uitdelen speciale Rotterdamse flyers over de grondwet en de haven, het openbaar vervoer, de gezondheidszorg en het onderwijs (opgeven bij klevie@sp.nl)

Grondwet debat met Tiny Kox
Op donderdag 26 mei organiseert de SP-Rotterdam in samenwerking met de Rotterdamse afdeling van GroenLinks een groot debat over de grondwet.
Tiny Kox zal in debat gaan met onder meer een parlementslid van GroenLinks. Het debat vindt plaats in het bibliotheektheater op de Hoogstraat en begint om 20.00 uur (zaal open om 19:30 uur). De toegang is gratis.
Komt allen en laat horen waarom je NEE zegt!

Download hier de flyer

Tot slot:
vergeet niet om zelf je stem uit te brengen op 1 juni. Kun je niet, geef dan een machtiging af aan een andere tegenstander van deze grondwet.

Meer informatie over de grondwet campagne in Rotterdam: Leo de Kleijn - E-mail of bel 06 20090622


Voor meer informatie:
* De tekst van de grondwet kun je lezen op
  www.grondweteuropa.nl

* Website van het comitee Grondwet Nee
  voor meer achtergrondartikelen en informatie
  www.grondwetnee.org

* Landelijk campagne nieuws op www.sp.nl

* Doe mee aan de Quiz om je kennis over de grondwet te
  testen op
  http://www.grondwetnee.org/grondwetnee2.php

Terug naar de afdelingspagina

U bent hier