h

Behoud het openbaar vervoer in Capelle!

20 december 2003

Behoud het openbaar vervoer in Capelle!

,b> In het kader van de bezuinigingen wordt in het openbaar vervoer flink gesneden. Ook het openbaar vervoer in Capelle zal niet ongemoeid blijven. Enkele buslijnen zullen na 20.00 uur niet meer rijden en enkelen komen zelfs te vervallen!

De lijnen 31 en 38 komen in deze plannen te vervallen. Buslijn 30 zal na 20.00 uur niet meer rijden. Vooral het verdwijnen van buslijn 31 is onaanvaardbaar, omdat hiermee de bereikbaarheid van de huisartsenpost en het IJssellandziekenhuis sterk verslechtert! Daarnaast zal met het verdwijnen van buslijn 38 de bereikbaarheid van Capelle Schollevaar ernstig tekort worden gedaan. Het schrappen van avondbussen gaat ten koste van de bereikbaarheid van Capelle-centrum.

Hiernaast zullen ook de metro's pas gaan rijden vanaf 7.00 en de laatste rit gaan maken na 23.00. Mensen die in ploegendiensten werken (bijv. zorgmedewerkers met avonddienst) kunnen niet meer met het openbaar vervoer naar/van hun werk. Treinreizigers worden de taxi's ingejaagd.

Door deze plannen loopt de bereikbaarheid van Capelle met het openbaar vervoer ernstig gevaar. De SP is hier fel op TEGEN en zal hiertegen ook zeker in actie komen.
UW STEUN IS DAARBIJ ONMISBAAR!!!

SP-Capelle, Faurestraat 6, 2901 RC, Capelle a/d IJssel,
E-mail

U bent hier